Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ασύμμετρη απειλή η οικονομική κρίση

Η κυβέρνηση των Ελλήνων βρήκε λύση στο οικονομικό πρόβλημα που κοντεύει να μας διαλύσει: νομιμοποιεί τους λαθρομετανάστες και τα τυχερά παιχνίδια καφενείου (κατά κόσμον φρουτάκια ή κουλοχέρηδες ή ληστές με το ένα χέρι). Στο εξής κάθε Έλληνας θα μπορεί να διατηρεί τον δικό του προσωπικό οικόσιτο μετανάστη, τον οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί αντί αυτού του ιδίου για πάσα εργασία ή πάσα απασχόληση που απαιτεί κοπετό. Βαριέσαι να πας στο γραφείο ρε αδερφέ. Στέλνεις τον μετανάστη. Βαριέσαι να πας για τένις. Στέλνεις το μετανάστη. Βαριέσαι να πηδήσεις. Στέλνεις τον μετανάστη. Βαριέσαι να στηθείς στην ουρά για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Στέλνεις τον μετανάστη. Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες θα συρρέουν ομοθυμαδόν στα καφενεία για να παίξουν φρουτάκια. Οι πλέον προνομιούχοι Έλληνες θα διαθέτουν έτερο μετανάστη για να τους τραβάει το μοχλό στα φρουτάκια.

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη. Επιστροφή στη δεκαετία του '80 κάνει η κυβέρνηση των Ελλήνων και πασών των μεταναστών με απότερο σκοπό να τσιμπήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν κόβουν απόδειξη λιανικής. Βέβαια, ακόμα δεν μας έχουν πει ποιές αποδείξεις θα εκπίπτουν και από τι ακριβώς θα εκπίπτουν. Αν δεν κάνω λάθος, για να πάρεις απόδειξη θα πρέπει να πληρώσεις και για να πληρώσεις θα πρέπει να έχεις λεφτά. Κι αν κακομοίρη μου δεν έχεις λεφτά, πως θα δικαιολογηθείς μετά στο Γιωργάκι όταν θα σε ρωτήσει "που πήγαν τα λεφτά" (που δεν έχεις για να ξοδέψεις); Εδώ σε θέλω.

Αυτή η οικονομική κρίση μέλλει να γίνει μια πραγματική ασύμμετρη απειλή για τον Έλληνα. Το μέλλον φαντάζει τόσο σκοτεινό... άραγε πόσο θα αντέξουμε ακόμα;

SYNC ME @ SYNC buzz it!