Πέμπτη 12 Απριλίου 2007

Ναυαγιστάν γίναμε...

Τα λέει όλα και δεν έχω διάθεση να γράψω ούτε μια λέξη για το ναυάγιο...

Του ΣΤΑΘΗ για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Συνέβη κι όποιος θέλει το πιστεύει


ΣΥΝΕΒΗ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ (Θέατρο ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ)
ΚΩΜΩΔΙΑ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη
Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Βίκη Βολιώτη, Σμαράγδα Καρύδη, Γιώργος Κορμανός, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αντώνης Λουδάρος, Χρήστος Πλαΐνης.
Σκηνικά:Γιώργος Γαβαλάς/Κοστούμια:Έβελυν Σιούπη/Φωτισμός:Ελευθερία Ντεκώ

Κοντολογίς...
Ο αλκοολικός Μπίλυ, λίγο πριν το τέλος της ζωής του κάνει ένα φλας μπακ, μόνο που αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι με τη ροή της αναπόλησης. Το αποτέλεσμα είναι οι συμπρωταγωνιστές του μπαινοβγαίνουν στις λάθος στιγμές, οι σκηνές είναι ανακατωμένες και το δράμα μετατρέπεται σε κωμωδία.

Το πολλά υποσχόμενο καστ αλλά και οι έμπειροι συντελεστές δημιουργούν ένα... μεταλλαγμένο κωμικό δράμα με δόσεις ευπρόβλεπτου (τηλεοπτικού σε ορισμένα σημεία) ατακαδόρικου χιούμορ και κωμικοτραγικών ανατροπών μέσα σε μια εκκλησία την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής. Ο δημιουργός Θοδωρής Αθερίδης τοποθετεί τον εαυτό του σε ένα ρόλο που κατέχει καλά: αυτή του αλκοολικού (καθότι πρώην ΑΑ), ο οποίος βρίσκεται νεκρός για άγνωστους λόγους, ενώ η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Σε ένα πανδαιμόνιο μεταφυσικών μπερδεμάτων και εναλλαγών ρόλων, το μυστήριο ξετυλίγεται επιφυλάσσοντας μια ανατροπή στο τέλος του πρώτου μέρους, όπου αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά στις τελευταίες στιγμές της ζωής του Μπίλυ.

Απροβλημάτιστο έργο που διαπραγματεύεται ευαίσθητα θέματα, το συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα για καλές δόσεις γέλιου. Το σενάριο παρά την περιπλεγμένη μορφή της πλοκής δεν χάνει σε κανένα σημείο. Ο Αθερίδης μετά τους "Άγαμοι Θύται" με καυστική διάθεση και αυτοσαρκαστικός με μπόλικες αυτοβιογραφικές παραπομπές. Λουδάρος και Βολιώτη δίνουν ρέστα με τάσεις αυτοσχεδιασμού. Καρύδη και Κωσταντινίδου κολλημένες στο "Παρά 5". Πλαΐνης και Κορμανός στέκονται καλά.

Υ.Γ. Πολλές μαμάδες πήραν μαζί τα παιδάκια τους για να δουν από κοντά τη Ντάλια και τη Ζουμπουλία... μέγα λάθος. Μπορεί το γέλιο να βγαίνει αβίαστα, όμως σε κάποια σημεία είναι πολύ αθυρόστομο και προκλητικό.

Εν κατακλείδι...
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΨΕΝ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΕΧΤ! Μην τρελαθούμε κιόλας! Δείτε το αν θέλετε να περάσετε 2 ωρίτσες ευχάριστα. Μην το δείτε αν περιμένετε ότι θα βγείτε από το θέατρο προβληματισμένοι -το φεστιβάλ Αθηνών είναι αργότερα...

SYNC ME @ SYNC buzz it!