Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Η Φιλοσοφική Εντεκάδα

Επειδή πολύ το φιλοσοφίσαμε με την μπάλα... πάρτε και τους έντεκα κορυφαίους φιλόσοφους!

1. Plato
2. George Berkeley
3. Ludwig Wittgenstein
4. Rene Descartes
5. Immanuel Kant
6. Umberto Eco
7. Isaac Newton
8. Socrates
9. Aristoteles
10. Baruch Spinoza
11. Friedrich Nietzsche

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Toixorixos' Eleven

Επειδή όλοι είμαστε λίγο πολύ προπονητές της εξέδρας, είπα με αφορμή το σημερινό τελικό να κατεβάσω στο γήπεδο την αγαπημένη μου εντεκάδα.


1. Gianluigi Buffon
2. Gianluca Zambrotta
3. John Arne Riise
4. Rio Ferdinand
5. Kolo Toure
6. Cesc Fabregas
7. Steve Gerrard
8. Javier Mascherano
9. Ronaldinho
10. Kaka
11. Thierry Henry



Το σύστημα είναι το 4-3-3 με δυο wingers να σαρώνουν τις πλευρές και δυο παίκτες στην πλάτη του striker. Στα κέντρα έβαλα τρία μηχανάκια ακούραστα με ικανότητες στη δημιουργία παιχνιδιού και με άριστη κάθετη μπαλιά. Πίσω παρακολουθούν τα γήπεδο από τα 1,90 δυο παίκτες-ογκόλιθοι αλλά και εξαιρετικά γρήγοροι. Φυσικά κάτω από το τέρμα στέκεται ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου.

Ακούω Σωκράτη; Με ψέμματα δεν κάνουμε ομάδα!

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Scouse vs Insubre

...ή αλλιώς Λίβερπουλ εναντίον Μίλαν, οι δυο ομάδες που αναμετρόνται στο αποψινό τελικό του Τσου-Λου. Ό,τι και να γίνει πάντως στο ΟΑΚΑ, η μπίλια θα κάτσει στο κόκκινο, μιας και αποτελεί το βασικό χρώμα και των δυο αντιπάλων.

Scouse εναντίον Insubre λοιπόν, δυο λαοί με κοινές Κελτικές ρίζες, αλλά εντελώς διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Ανάμεσά τους εμείς οι Έλληνες (ή μάλλον 8.000 ατυνομικοί έξω από το γήπεδο και 1.000 ΜΑΤατζίδες μέσα). Βέβαια, ψυχολόγοι με ειδίκευση στη συμπεριφορά των hooligan υποστηρίζουν ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων όπου σημειώνονται επεισόδια στα πλαίσια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα υπεύθυνοι είναι οι αστυνομικοί, όταν αυτοί γίνονται προκλητικοί και χρησιμοποιούν άσκοπη βία. Όχι ότι οι φανατικοί οπαδοί είναι αθώες περιστέρες, αλλά μαζί με τα ξερά δεν πρέπει να καίγονται και τα χλωρά. Αν λόγου χάρη κάποιος Χ. Περιεργόπουλος πετάξει ένα κάθισμα στον αγωνιστικό χώρο δεν πρέπει να τρώει ξύλο όλη η θύρα. Όταν η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική, δεν λύνεται μύτη. Χρειάζεται όμως και πρόληψη ώστε να μην μετατραπεί μια γιορτή του αθλητισμού σε σφαγείο.


Ένας αγνός φίλαθλος της Μίλαν.














Ένας αγνός φίλαθλος της Λίβερπουλ

SYNC ME @ SYNC buzz it!