Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Νέα πιστωτική κάρτα της Ιεράς Μητρόπολης



Η ΝΕΑ ΠΙCTΩTIKH KAΡTA ΒΥΖΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ!

Αποκτήστε κι εσείς σήμερα τη ΝΕΑ ΠΙCTΩTIKH KAΡTA ΒΥΖΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ. Αποκτήστε κι εσείς τα προνόμια που μόνο οι κάτοχοι της ΙΕΡΟΚΑΡΤΑΣ μπορούν να έχουν:

1) Κηδεία σε 12 άτοκες δόσεις! Πεθάνετε σήμερα, επιλέξτε μία από τις 12 preset κηδείες που θα βρείτε κάθε μήνα στο ένθετο βιβλιαράκι και πληρώστε πρώτη δόση το καλοκαίρι του 2007.

2) Πληρώστε τα βαφτίσια του μωρού σας, με την ΙΕΡΟΚΑΡΤΑ ΒΥΖΑ και αποκτήστε ένα δεύτερο ονοματάκι για το αβάπτιστο, εντελώς δωρεάν!!!

3) Έκπτωση έως και 15% σε όλες τις εκκλησίες που δέχονται την ΙΕΡΟΚΑΡΤΑ ΒΥΖΑ, σε κεριά και όλα τα είδη που αγοράζετε από το "παγκάρι"

4)Πληρώστε με ΙΕΡΟΚΑΡΤΑ ΒΥΖΑ τον δίσκο που βγαίνει στην γύρα και αποκτήστε 5% επιστροφή με την μέθοδο "Κ BONUS".

5) Τηλεφωνική εξομολόγηση μόνο για τους κατόχους της ΙΕΡΟΚΑΡΤΑΣ ΒΥΖΑ στο 999-666-666 (ΣΟΛΩΜΟΝΙΚΗ Ε.Π.Α.Κ. ΧΡΕΩΣΗ).

6) Αγορές εκκλησιαστικών ειδών από την αλυσίδα καταστημάτων εκκλησιαστικών ειδών "ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ", με ειδική έκπτωση έως και 50%. Αποκτήστε τώρα εκείνο το μανουάλι των ονείρων σας και πληρώστε το σε 18 άτοκες δόσεις.

7) Φτιάξτε κι εσείς αυτό το περιβόητο "HOME CHURCH", με όλα τα κομφόρ μιας πραγματικής εκκλησίας και απολαύστε τις αγαπημένες σας λειτουργίες από το χώρο του σπιτιού σας!!!

8) Αγορές βυζαντινών ύμνων και άλλων εκκλησιαστικών ασμάτων, από την διάσημη αλυσίδα δίσκων "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ", με έκπτωση έως και 35% για τους κατόχους της ΙΕΡΟΚΑΡΤΑΣ ΒΥΖΑ.

9) Τώρα με την άρνηση της κυβέρνησης να αναγράφει το θρήσκευμα στις ταυτότητες, αντισταθείτε κάνοντας τώρα αίτηση για έκδοση της ΙΕΡΟΚΑΡΤΑΣ ΒΥΖΑ. Έτσι, αν κάποιος αμφισβητήσει το θρήσκευμά σας και τα πιστεύω σας, "κολλήστε" του την ΙΕΡΟΚΑΡΤΑ ΒΥΖΑ στην μούρη!!!

ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΠΑΠΑ-COURIER ΣΕ "ΠΑΠΑΚΙ"!!!!

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Αντί για διάλογο

Άει στο διάλογο ηλίθιε κρετίνε αντιεξουσιαστή που ξέρεις να λύνεις τα προβλήματά σου μόνο καίγοντας και ρημάζοντας. Άει στο διάλογο βλάκα πολιτικέ που πάνω στο τραπέζι βάζεις το λόγο σου και από κάτω μαζεύεις τα πακέτα. Άει στο διάλογο μπάτσε γεννημένε δολοφόνε που υπακούς χωρίς να σκέφτεσαι και δέρνεις μετά δακρύων. Άει στο διάλογο πρεζόνι μαζί με το alter ego σου. Άει στο διάλογο πρεζέμπορα που έχεις κάνει τη νεολαία να χορεύει στους ρυθμούς σου. Άει στο διάλογο πορτιέρη κήνσορα της υποκουλτούρας, δεν σου δίνω τα κλειδιά μου όσο κι αν παρακαλάς. Άει στο διάλογο διαφημιστή και πάρε μαζί σου όλα τα ψεύτικα όνειρα που πρέπει να καταναλώνουμε για να ζούμε με πλαστική αξιοπρέπεια. Άει στο διάλογο εκπαιδευτικέ του μεροκάματου που έφτασες να παπαγαλίζεις πιο πολύ κι από τους μαθητές σου. Άει στο διάλογο κι εσύ μαθητή που αντί να ανοίξεις τα μάτια σου τυφλώνεσαι οικειοθελώς μπροστά στα χαζοκούτια. Άει στο διάλογο μικροαστέ δημόσιε υπάλληλε της ξάπλας που ζητάς επίδομα εργασίας και με μια σφραγίδα στο χέρι θαρρείς πως εξουσιάζεις την καθημερινότητα. Άει στο διάλογο δημοσιογράφε με τη σπασμένη πένα και την εξουσία που σε ελέγχει κάτω από τη μύτη σου. Άει στο διάλογο μετανάστη που ήρθες από το πουθενά για να αποκτήσεις εδώ αυτό που σου στερούν εκεί. Άει στο διάλογο ντίβα της τιβι με το πρόστυχο στήσιμό σου και τα λειψά ελληνικά σου. Άει στο διάλογο τραγουδιάρη που έγινες φίρμα σ' ένα φεγγάρι και η Ελλάδα ολόκληρη ανεβασμένη στις μπάρες λικνίζει το ασπόνδυλο κορμί της για χάρη σου. Άει στο διάλογο συνταξιούχε ακαμάτη τεμπέλη που έδωσες τα νιάτα σου για να κάνεις τούτη τη χώρα να σταθεί στα πόδια της μα αυτή επιμένει να τρεκλίζει μεθυσμένη από το πιοτό της καλοπέρασης. Άει στο διάλογο αερολόγε φιλόσοφε θεωρητικέ της ζωής που η πιο έντονη στιγμή της ζωής σου ήταν μια έντονη υπαρξιακή συζήτηση με τον εαυτό σου. Άει στο διάλογο φίλε οδηγέ στραβοτιμονιέρη που νομίζεις ότι ο δρόμος ως άλλη Απία οδός οδηγεί στη Ρώμη της ακολασίας και των θανατηφόρων θεαμάτων. Άει στο διάλογο κι εσύ που διαβάζεις αυτές τις αράδες. Σ' ακολουθώ και κλείνω πίσω μου την πόρτα. Όταν όλοι αυτοί κι εμείς μπούμε στο σκοτάδι, εκεί που δεν θα μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλο στα μάτια, και αναγκαστούμε για πρώτη φορά στη μάταιη ζωή που διάγουμε να ακούσουμε, θα πρέπει να 'μαστε άξιοι για να περπατήσουμε ξανά στο φως.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Η σκέψη είναι μια πνευματική διεργασία η οποία μας επιτρέπει να αναπαριστούμε τον κόσμο υπό τη μορφή της πληροφορίας, ώστε να μπορούμε να τον αντιλαμβανόμαστε αποτελεσματικότερα σύμφωνα με τους στόχους, τα σχέδια και τις επιθυμίες μας. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει έννοιες όπως την φαντασία, την αναγνώριση, την συνείδηση και την ιδέα.

Το σκέπτεσθαι έχει να κάνει με την εγκεφαλική διαχείριση της πληροφορίας, όπως όταν σχεδιάζουμε ιδέες, όταν απασχολούμαστε με την επίλυση προβλημάτων και όταν παίρνουμε αποφάσεις.

Ο βασικός μηχανισμός του ανθρώπινου μυαλού αντικατοπτρίζεται από την ιδιότητά του να ταιριάζει μεταξύ τους πρότυπα, δηλαδή την κεκτημένη γνώση ή αλλιώς την προηγούμενη εμπειρία, η οποία μεταδίδεται με την επικοινωνία.

Ως εκ τούτου, η πνευματική ιδιοκτησία ως έννοια αυτοαναιρείται, εφόσον η πληροφορία δεν μπορεί να ανήκει αποκλειστικά σε κάποιον -στην ουσία αυτός την υλοποίησε αναπαράγοντας πρότυπα. Επειδή όμως η ανθρώπινη κοινωνία είναι δομημένη εκ βάθρων στην έννοια της ιδιοκτησίας, είναι φυσικό να αντιλαμβανόμαστε τη σκέψη σαν κάτι ατομικό, απαξιώνοντας εντελώς την κυρίαρχη ιδιότητά της, που δεν είναι άλλη από την οικουμενικότητά της.

Καταπατώντας την αρχή της πνευματικής δήθεν ιδιοκτησίας, ο άνθρωπος έχει καταφέρει να μεγαλουργήσει στον πολιτισμό (π.χ. ο Σέξπιρ έχει αντιγράψει ασύστολα τους σύγχρονους με αυτόν συγγραφείς) και στην τεχνολογία (π.χ. ο Νεύτωνας κατέκλεψε τον Αρίσταρχο το Σάμιο χωρίς να του αποδώσει ούτε ένα credit).

Συνέπεια της πνευματικής δήθεν ιδιοκτησίας είναι η περιχαράκωση της ανθρώπινης σκέψης αλλά και η υποτίμηση των δυνατοτήτων της. Ο άνθρωπος του πνεύματος λειτουργεί διαφορετικά από τον άνθρωπο της ιδιοκτησίας. Εκτός αν πλέον έχουμε μεταβεί από τον homo sapiens στον homo erus.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Όλη η Αθήνα ένα πάρτι

Το πρωτοφανών διαστάσεων πάρτι που στήθηκε χθες από το πρωί σε πολλές περιοχές της Αθήνας έδωσε λάμψη στη γκρίζα πόλη μας ενόψη της καλοκαιρινής περιόδου.
Πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων, εξοπλισμένο με τα κατάλληλα εφόδια (κράνη, μάσκες, μπουκάλια, λοστούς κ.ά.) κατέκλυσε τους δρόμους της πρωτεύουσας σκορπώντας χαρά και αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του πολιτισμού στη χώρα μας, δίνοντας το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να στήνεται ένα επιτυχημένο πάρτι.

Η αρχή έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ομάδα νεαρών έστησε όμορφα πυροτεχνήματα έξω από το σπίτι του πρέσβη της Ουρουγουάης φωτίζοντας τη νύχτα.

Μια άλλη ομάδα λίγο αργότερα στον Άγιο Παντελεήμονα άναψε μια μεγάλη φωτιά στην Εθνική Τράπεζα για να ζεσταθούν οι ξενυχτισμένοι clubbers.

Το πάρτι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παγκράτι, με χαρές και πανυγήρια, σε μια πολυκατοικία στην Αστυδάμαντος. Για προσάναμμα χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα.

Περίπου 50 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για τους εορτασμούς στην Καλλιδρομίου, έστησαν μεγάλο πάρτι στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων μαζί με τους αστυνομικούς. Παρότι καταναλώθηκε άφθονο αλκοόλ δεν μέθυσε κανείς με συνέπεια να διατηρηθεί μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Οι άντρες της Πυροσβεστικής έμειναν με το παράπονο, αφού έφτασαν καθυστερημένα όταν το πάρτι είχε ήδη τελειώσει. Για να μη φύγουν άπραγοι, έσβησαν μερικές φωτιές που είχαν απομείνει να καίνε σε 5-6 παρακείμενα αυτοκίνητα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ώρες μετά το γλέντι στα Εξάρχεια, ομάδα νεαρών επισκέφτηκε τη βάση των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ στο Γουδή, όπου μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στο υπερυψωμένο φυλάκιο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν στη πρόσκληση με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Σήμερα τα ξημερώματα το πάρτι κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου, όπου οι αστυνομικοί υποδέχτηκαν το περιχαρές πλήθος με ενθουσιασμό, πετώντας πάλι χειροβομβίδες λάμψης και κρότου που τους είχαν περισσέψει από το Πάσχα.

Μετά το τέλος της γιορτής η ΓΑΔΑ έβγαλε ανακοίνωση ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για την κόσμια συμπεριφορά τους, αφού δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Η αντιπολίτευση δε επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία του πάρτι, κρίνοντάς την απροετοίμαστη να υποδεχτεί ένα τόσο μεγάλο event.

SYNC ME @ SYNC buzz it!