Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2007

Μητροπολίτες μετά του I.X.

Φυσικά όχι μετά του Ιησού Χριστού, καθώς αυτόν τον γνωρίζουν μόνο εξ ακοής, αλλά με ι.χ. αυτοκίνητα και μάλιστα πολυτελείας κυκλοφορούν οι μητροπολίτες μας, καθώς οι περισσότεροι διαθέτουν μερσεντές, άουντι, βόλβο και λέξους, χωρίς να λέν' ούτε μια λέξη για το δύστυχο ποίμνιο που στριμώχνεται καθημερινά στα τρένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϋ σαν σαρδέλες στο κονσερβοκούτι. "Ο έχων δυο χιτώνες να δίνει τον ένα..." ναι, αλλά δεν είπε κάτι ο Ι.Χ. σχετικά με τα ι.χ. οπότε δεν πιάνεται. Πάντως εγώ τους λυπάμαι τους καημένους τους μητροπολίτες, που καθώς διάγουν ένα βίο στερήσεων όπως επιβάλει η ιερωσύνη, αναγκάζονται κάθε τρεις και λίγο να τρέχουν στα βενζινάδικα, αφού τα αυτοκίνητά τους καίνε τον άμπακο. Άσε, για τα άμφια δεν θα πω απολύτως τίποτα... είμαι κατά της μόδας ούτως ή άλλως.

Υπάρχουν βέβαια και οι φωτεινές εξαιρέσεις, οι οποίες (φευ!) αρκούνται στο πρόσωπο ενός μητροπολίτη.
Τον χαρακτηρίζουν «ασκητή της πόλης». Μαγειρεύει μόνος του, καθαρίζει ο ίδιος το μητροπολιτικό σπίτι, δεν χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, ενώ σπάνια μιλά και στο σταθερό. Επισκέπτεται την Αθήνα για να συμμετάσχει στις Συνόδους χρησιμοποιώντας... το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, κάνει περιοδείες στα «κουτσοχώρια» με τα πόδια και έχει ξεχάσει πώς είναι τα πλούσια αρχιερατικά άμφια. «Εγώ είμαι ένας καλόγερος», επιμένει ο ίδιος.
Ο 84χρονος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος ξεχωρίζει για τη λιτή και ταπεινή ζωή που κάνει. Το κορόιδο.

Για τους υπόλοιπους έχω πολλά καρφιά για... τα γένια τους. Αυτά για την ώρα.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Η Ελπίδα σήμερα πάει Ηρώδειο

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 1 σε Σι ύφεση ελάσσονα (1874-75), έργο 23
Συμφωνία αρ. 5, σε Μι ελάσσονα (1888), έργο 64

Μουσικός διευθυντής και βασικός αρχιμουσικός: Γιούρι Τεμιρκάνοφ

Σολίστ: Δημήτρης Σγούρος, πιάνο

Η δυνατότητά του να αγγίζει τις πιο ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές, η μοναδικότητα της ερμηνείας του, μα πάνω απ’ όλα η επίδραση που ασκεί στους ίδιους τους μουσικούς της ορχήστρας είναι τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία ο βετεράνος Γιούρι Τεμιρκάνοφ οφείλει την εξέχουσα θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους αρχιμουσικούς του κόσμου. Σημείο-κλειδί στην προσωπική του διαδρομή στάθηκε ο θρίαμβός του στον Εθνικό Διαγωνισμό Αρχιμουσικών της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης το 1966, μετά τον οποίο ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος μουσικής διεύθυνσης του Ωδείου του πάλαι ποτέ Λένινγκραντ εξελίχθηκε εν μία νυκτί σε έναν από τους πλέον περιζήτητους μαέστρους της γενιάς του. Έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ωστόσο τη μερίδα του λέοντος της ενεργητικότητάς του απορροφά η ιστορική Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, της οποίας παραμένει επικεφαλής εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Η συναυλία οργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».
Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την ανέγερση του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση είναι στα πλαίσια της έναρξης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι:
διακεκριμένη ζώνη 250€, Α'ζώνη 150€, Β'ζώνη 80€ και άνω διάζωμα 30€.

Μαριάννα μου, θα πάω κι εγώ στο Ηρώδειο, για τα παιδιά και την Ελπίδα. Η κλασσική μουσική δεν είναι το φόρτε μου βέβαια και ελπίζω τα χασμουρητά μου να μην σκιάσουν την όμορφη εκδήλωση που έστησες.

Υ.Γ. Μη με παρεξηγήσεις γλυκιά μου, αλλά θα προτιμήσω το φτηνό εισητήριο. Παραχωρώ τη διακεκριμένη θέση που μου έταξες σε κάποιον πιο λουσάτο και φραγκάτο από την αφεντιά μου.

Πολλά φιλιά,

εγώ, ο φίλος σου και φίλος της Ελπίδας

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Μάθε από που ψωνίζεις!

Όλοι ξέρετε το barcode που υπάρχει στα προϊόντα που αγοράζουμε. Αυτό που πιθανώς δεν ξέρετε είναι ότι τα πρώτα 3 ψηφία του barcode φανερώνουν την χώρα προέλευσης του προϊόντος. Ο κωδικός της Ελλάδας φερειπείν είναι το 520 και της Κύπρου το 529.

Ρίξτε μια ματιά σε γνωστά σας προϊόντα που αγοράζετε και θα εκπλαγείτε όταν δείτε από που προέρχονται, ενώ εσείς πιστεύετε ότι είναι ελληνικά.

Αλλάζοντας έτσι λίγο τις καταναλωτικές μας συνήθειες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές αλλαγές στους υπάρχοντες όρους εμπορίου και όχι μόνο. Η σημερινή δύναμη των κρατών βασίζεται στη δύναμη του εμπορίου και της οικονομίας.

Εσείς σε ποιάς οικονομίας την ανάπτυξη συμβάλετε με τις αγορές σας;

Κατεβάστε από εδώ τη λίστα των barcodes για κάθε χώρα.

SYNC ME @ SYNC buzz it!