Τρίτη, 17 Απριλίου 2007

Λάδι από την Κίνα


Αυτή τη στιγμή που μιλάμε διαξάγεται στην Κίνα η 3η Διεθνής Έκθεση Ελαιόλαδου. Στόχος της έκθεσης είναι η διάδοση του ελαιόλαδου στην Κίνα και συγκεκριμένα της γαστρονομικής κουλτούρας, των θρεπτικών ιδιοτήτων και της χρήσης του.


Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται στην πλέον ανερχόμενη αγορά παγκοσμίως, την Κινεζική, μόλις ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και φαντάζει σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προωθηθεί το ελληνικό ελαιόλαδο, μιας και κατά γενική ομολογία έχει την καλύτερη ποιότητα έναντι του ανταγωνισμού.

Το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:
-The Press Conference of Olive Oil
-Spanish Day (σσ. Εμείς που είμαστε;;;!!!)
-Olive Oil & Health & Nutrition Seminar
-3rd China International Olive Oil Forum
-2nd China International Olive Oil Competition
-China's Importers Training Project about Olive Oil Tasting
-Investment Fair of China Olive Planting Industry

Η σεχτική ιστοσελίδα είναι εδώ, διαθέσιμη σε 4 γλώσσες (όχι στα Ελληνικά πάντως). Επίσης πληροφορίες για τον διοργανωτή μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πάντως αν οι Κινέζοι αποφασίσουν ότι το λάδι τους κάνει, η Ελλάδα θα γεμίσει ελιές από άκρη σε άκρη, ενώ η Καλαμάτα θα γίνει Μονακό.

Να και ο ΕΟΤ το 2006!

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Alexander Frehse είσαι Θεός!

Σύμφωνα με τη Wikipedia είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την πρώτη συνταγή για lemon pie. Γειά στα χέρια σου άνθρωπέ μου! Σήμερα λέω να τον τιμήσω δεόντως. Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο!

SYNC ME @ SYNC buzz it!