Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

Σκακιστική πατάτα για την Κύπρο

Μεγάλο ατόπημα από το διεθνές σκακιστικό website www.chessbase.com, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατομμύρια σκακιστές από όλο τον κόσμο.

Το σχετικό ρεπορτάζ κάνει λόγο για μια χώρα που ονομάζεται... "North Cyprus".
Στο ίδιο λάθος έχει υποπέσει και η wikipedia.




Τα σχετικά links:

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=3896

http://en.wikipedia.org/wiki/North_Cyprus

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Με τα πολλά, ξεχάσαμε και τούτο...




...ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Καλές τσαλαβούτες!

Και θυμίσου...

Όχι στα βαθιά παιδί μου!

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Ηνωμένο Βασίλειο Αμερικής!

Κάτω από τη μύτη των media πέρασε ο Bush B' μια αντισυνταγματική ντιρεκτίβα, η οποία στην ουσία παραχωρεί την απόλυτη εξουσία στα χέρια του προέδρου σε περίπτωση μαζικής καταστροφής. Αν φερειπείν γίνει ένα τρομοκρατικό χτύπημα πριν τις προγραμματισμένες εκλογές του 2008, τότε ο Bush B' θα μπορεί να θέσει σε εφαρμογή την ντιρεκτίβα και να ματαιώσει τις εκλογές!

Μιλάμε για αρπαχτή... βασιλικών διαστάσεων!

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Η Αμαλία και οι Τσολιάδες της

Καθώς τα ιντερνετικά στρατά πολιορκούν τους θεσμούς τούτης της χώρας, και ως άλλοι Καλλέργηδες απαιτούν "Σύνταγμα" δικαιοσύνης για την υγεία του λαού, εκείνοι, το πλήθος των ανίκανων που συνθέτουν το απάνθρωπο γραφειοκρατικό σύστημα υπό τον τίτλο ΕΣΥ (για μας λέει μπρε Ρωμιοί, ξυπνήστε!), διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κυνικά δια της απουσίας βοής.
Κρεμασμένοι στα μπαλκόνια τους παρακολουθούν αδιάφορα τα δρώμενα που εκτυλίσσονται έξω από τα πλουσιοπάροχα ανάκτορά τους, την παρέλαση του υπέρ Αμαλίας αγήματος που παιανίζει και θρηνεί συνάμα με τα όπλα πότε παρατεταμένα στον εχθρό και πότε υπό μάλης.

Νικημένη από την αδιαφορία και την υποκρισία, η Αμαλία αποσύρθηκε αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ. Εδώ θα μείνει ο στρατός της να υπενθυμίζει στους φαύλους ότι οι ώρες τους είναι μετρημένες. Ας είναι κάθε φορά που ένας γιατρός ζητά φάκελο, αντ' αυτού να εισπράττει φάσκελο. Από εμάς εξαρτάται και μόνο.

Ας κρατήσουμε λοιπόν ο καθένας μας κι από ένα φακελάκι στην τσέπη, στο μέρος της καρδιάς. Όχι για να το παραδώσουμε στον κάθε γιατρό που θα μας το ζητήσει, αλλά για να θυμόμαστε ότι για κάθε φακελάκι που δίνουμε, μια Αμαλία χάνεται.

Όσο για σένα Αμαλία,
θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες
3 του Σεπτέμβρη να περνάς
και τσικουδιά στους καφενέδες
τα παλλικάρια,
τα παλλικάρια να κερνάς...

Βρείτε το κείμενο διαμαρτυρίας "Για την Αμαλία" εδώ.

SYNC ME @ SYNC buzz it!