Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Σκάστε

Ρεαλιστικά και ειλικρινά, αυτή είναι η λέξη που ξεστόμισε κοτζάμ Πρωθυπουργός όταν οι φωνές των διαμαρτυρόμενων έφτασαν στ' αυτιά του. Σκάστε.

Δεν είναι και λίγο να σε κατηγορούν για τις επιλογές σου. Έπεται να σε κατηγορήσουν για την ανοχή που επιδεικνύεις στις αποτυχημένες επιλογές σου. Αυτό θα πει ξεροκεφαλιά... ή απλά συγκάλυψη.

Όταν ο κατήγορος όμως είναι ο λαός, ο οποίος σε ψήφισε και σε έβαλε βασιλιά στο θρόνο, τότε "σκασμός εσύ Αντωνάκι μου". Εκεί οφείλεις να σκύψεις το κεφάλι και να κάνεις ό,τι σου λέει ο λαός.

Η διαγραφή είναι το φύμωτρο που χρησιμοποιείται χάριν της κομματικής ευταξίας.

Σκάστε και φύγετε. Ζητείται από τους διεγραμμένους η παραίτηση αυτών από τη βουλευτική τους ιδιότητα. Ξεχνούν δε ότι οι βουλευτές είναι εκλεγμένοι από το λαό και ούχι διορισμένοι από κάποια κομματική αρχή.

Ξεχνούν; Δεν νομίζω... ζούμε στη χώρα που το κόμμα είναι πιο πάνω από το λαό.

Όταν διαγράφεται ένας βουλευτής, στην ουσία πάνε στα σκουπίδια χιλιάδες ψήφοι. Αυτή είναι η ιδέα της κυβέρνησης για την ανακύκλωση.


Πότε θα κάτσουν στο σκαμνί όλοι αυτοί οι λιμάριδες; Πότε θα πάνε φυλακή άραγε;

Δεν είναι αυτές οι κατάλληλες ερωτήσεις... το ερώτημα είναι ποιός θα τα κάνει όλα αυτά. Ο κυρίαρχος βολεμένος Ελληνικός λαός δεν είναι που τους ψηφίζει κάθε φορά τους ίδιους και τους ίδιους; Επομένως, ίδιοι είμαστε κι εμείς μ' αυτούς.

Αυτοί μας αντιστοιχούν. Αυτούς έχουμε.


Η αλλαγή δεν γίνεται με ευχές αλλά με έργα. Μέχρι τότε σκάστε και μη λέτε κουβέντα. Επιβαρύνετε τη θέση σας, τσάμπα μάγκες.


Η σιωπή ΕΙΝΑΙ ενοχή. Και ένοχοι είμαστε όλοι.

Σκάω κι εγώ.

Υ.Γ. Για ποιά Δημοκρατία μιλάμε; Σκάστε!

SYNC ME @ SYNC buzz it!