Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τα όπλα του μέλλοντος και ο νέος Ψυχρός Πόλεμος

Ο θείος Σαμ δεν θα παραδώσει τα ινία του πλανήτη χωρίς πόλεμο. Και το λέω κυριολεκτικά και χωρίς καμιά δόση υπερβολής. Το χρέος των ΗΠΑ σκαρφαλώνει στα $14 τρις -κι όμως το Υπουργείο Άμυνας παραμένει no1 στη λίστα του προϋπολογισμού. Στην άλλη όχθη η Κίνα επενδύει διαρκώς στην πράσινη τεχνολογία. Η απάντηση των ΗΠΑ στην Κινεζική πρωτοπορία είναι σαφής: επενδύουμε στα όπλα, αναβιώνουμε τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο κατάλογος των νέων πολεμικών τεχνολογιών που συντάσσουν οι ΗΠΑ είναι τρομακτικός. Περιλαμβάνει τα εξής:
1. ΜΑΗΕΜ: είναι πυρομαχικά που εκμεταλλεύνται τη μαγνητική για να κολλάνε πάνω στο στόχο. Άρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη στόχευση και η μαγνητική ενέργεια που απελευθερώνεται κατά τη σύγκρουση αρκεί για να διαλύσει ένα στόχο με λιγότερα πυρομαχικά από ότι χρειάζεται με συμβατικά μέσα.
2. Triple Target Terminator (T3): αυτό το πυραυλικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα σε ένα αεροσκάφος να βάλλει κατά στόχων τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος με τα ίδια πυρομαχικά. Άρα επιτυγχάνεται οικονομία φορτίου.
3. Long Range Anti-Ship Missile: είναι "έξυπνο" πυραυλικό σύστημα που μπορεί να παρακάμψει τα αμυντικά αντίμετρα ενός πλοίου και να το βάλλει με τις καταστροφικότερες δυνατές συνέπειες.
4. Extreme Accuracy Tactical Ordnance: Ένα εργαλείο για τους ελεύθερους σκοπευτές. Πρόκειται για σφαίρα μικρού διαμετρήματος που θα έχει τη δυνατότητα τεράστιου βεληνεκούς και ακρίβειας ακόμα και σε συνθήκες με δυνατό αέρα, χωρίς να είναι δυνατή η εξεύρεση της προέλευσης της βολής ακόμα και μετά τη ρίψη. Μπαμ και κάτω δηλαδή και μην τον είδατε τον Παναή.
5. Strategically Hardened Facility Defeat: Μη-πυρηνικά πυρομαχικά με δυνατότητα να πλήξουν στόχους πολύ βαθειά κάτω από την επιφάνεια της γης. Που είπαμε ότι κρύβεται ο Μπιν Λάντεν;
6. Urban Ops Hopper: Να και κάτι πολύ προχωρημένο! Είναι μικρά ρομποτάκια που μπορούν να προσαρμοστούν στο αστικό περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο και να παραδίδουν μικρά ωφέλημα φορτία (πυρομαχικά κτλ) σε στρατιώτες που βρίσκονται σε εμπλοκή (σαν ντελίβερι δηλαδή) αλλά και να κατασκοπεύουν τις θέσεις του εχθρού.

Η Κίνα κρατά $1 τρις δολλάρια από το χρέος των ΗΠΑ. Είναι απίθανο να εμπλακούν σε πόλεμο με τις παρούσες συνθήκες. Όπως είναι απίθανο να χρειάζονται οι ΗΠΑ τόσο ακριβά και σοφιστικέ όπλα για να καταβάλλουν την αντίσταση των Ταλιμπάν, για να πλήξουν τους Σομαλούς πειρατές ή για να εξοντώσουν την Αλ-Κάιντα. Μιλάμε για επενδύσεις σε όπλα υψηλής τεχνολογίας ύψους $3 δις δολλαρίων κάθε χρόνο -μάλλον κάποιοι κοροϊδεύουν τον Αμερικανό φορολογούμενο. Η εποχή του Νέου Ψυχρού Πολέμου μόλις ξεκινά...

SYNC ME @ SYNC buzz it!