Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007

Σύνταξη στα 70 - τα επιχειρήματα της κυβέρνησης

Ασφαλώς, η απόφαση της κυβέρνησης για σύνταξη στα 70 στηρίζεται σε ακλόνητα επιχειρήματα, τα οποία μάλιστα ο ίδιος ο λαός έχει επιβεβαιώσει με το πέρασμα των χρόνων και έχουν αποτυπωθεί στο ντι-εν-έι όλων των μελλοντικών γενεών.

Για του λόγου το αληθές θα παραθέσω τα σημαντικότερα επιχειρήματα ώστε τελικά να αποδώσουμε εύσημα στην κυβέρνηση για την ευρηματικότητα και την ιστορική της συνέπεια:


1. Η γριά κότα έχει το ζουμί.
Εφόσον η τρίτη ηλικία διαθέτει σημαντικά και ανεκμετάλλευτα αποθέματα ζωμού, η κυβέρνηση με αυτή την απόφαση κάνει ένα σημαντικό βήμα για την απόσταξη αυτού του χρήσιμου Εθνικού Πόρου που θα αποβεί καθοριστικός για την ευημερία του Κράτους.

2. Οι 70άρες ίσον με δυο 35άρες.
Ένα σημαντικό αξίωμα, το οποίο υπερδιπλασιάζει το εργατικό δυναμικό εάν σε αυτό συνυπολογιστούν και τα επακόλουθά του, ότι δηλαδή οι 80άρες ίσον με τέσσερεις 20άρες και ότι οι 90άρες ίσον με τρεις 30άρες. Αυτόματα δε ο πληθισμός του Ελληνικού Κράτους αυξάνεται από τα 11 εκατομμύρια στα 85, υπερφαλαγγίζοντας τον αντίστοιχο -και εχθρικό- Τουρκικό.

3. Όποιος βιάζεται γρήγορα γερνάει.
Η κυβέρνηση δίνει ισχυρά κίνητρα στα άτομα της τρίτης ηλικίας να μην αφήσουν τη δουλειά για να μην θα βαρεθούν να κάθονται, κατ' επέκταση να μην βαρεθούν τη ζωή και να μην αποκτήσουν αυτοκτονικές τάσεις. Ευτυχώς η κυβέρνηση διαπίστωσε εκ των προτέρων τον κίνδυνο και μας γλύτωσε από μια μεγάλη Εθνική τραγωδία.

4. Ου γαρ έρχεται μόνον το γήρας.
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι συμπυκνώνουν σε αυτή τη φράση μια φιλοσοφία την οποία έχει ενστερνιστεί απολύτως η κυβέρνηση. Τα γηρατειά έρχονται με παρέα. Άρα ένας ηλικιωμένος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να εργαστεί, αφού η παρέα του θα μπορεί να δώσει ένα χεράκι να τελειώσει ταχύτερα τη δουλειά και να έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί μετά το μειωμένο πλέον ωράριο εργασίας με τα εγγόνια του.

5. Βάλε γέρο τα γυαλιά σου για να κάμεις τη δουλειά σου.
Υπάρχει πιο ακλόνητο επιχείρημα κατά της αεργίας των ηλικιωμένων; Ένα απλό ζευγάρι γυαλιά πρεσβυωπίας αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει τους περισσότερους γέρους. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θα χορηγεί τα γυαλιά δωρεάν σε όλους τους 60+άρηδες, ώστε να μπορούν αβασάνιστα να εργάζονται χωρίς δικαιολογίες.

6. Γέρου χάιδεμα και νιου γαμήσι.
Το μεικτό εργατικό δυναμικό, καθώς θα αποτελεί έναν ισχυρό συνδυασμό εμπειρίας και δυναμισμού, θα μπορεί να αποδίδει τα μέγιστα με σκοπό την αύξηση του ΑΕΠ, τη μείωση του Εθνικού Χρέους και την επιπλέον μείωση του πληθωρισμού και την άνοδο των επενδύσεων.

7. Άσπρα μαλλιά της κεφαλής κακά μαντάτα της ψωλής.
Η κυβέρνηση χορηγεί βαφές μαλλιών σε όλους τους ηλικιωμένους, ώστε η παραγωγική διαδικασία να μην κολλίεται σε ελάσσονες λεπτομέρειες. Το αξίωμα των κακών μαντάτων ανατρέπεται εφόσον τα μαλλιά είναι μαύρα ή άλλου χρώματος πλην του λευκού.

8. Ουχ αι τρίχες ποιούσιν αι λευκαί φρόνησιν.
Ο Στοβαίος επικαλείται το γεγονός ότι οι λευκές τρίχες δεν φανερώνουν κατ' ανάγκη έναν ώριμο άνθρωπο. Επομένως δεν είναι γέρος όποιος έχει άσπρα μαλλιά. Άλλη μια δικαιολογία καταρρίπτεται πανυγηρικά.

9. Αλί στον νιο που δέρνεται, στο γέρο που κοιμάται.
Είναι κρίμα να δέρνονται στη δουλειά οι νέοι και να κοιμούνται οι γέροι. Αν βάλουμε όμως ένα χεράκι όλοι μαζί, τότε θα τελειώνουμε τις υποχρεώσεις μας γρηγορότερα κι έτσι ο ελεύθερος χρόνος θα υπερδιπλασιαστεί για όλους.

Δέκατο και τελευταίο:

10. Ο μουρλός άντρας και η πουτάνα γυναίκα δεν γερνάνε ποτές.
Ως γνωστό, το Ελληνικό Έθνος αριθμείται από μουρλούς, που ψηφίζουν κάθε φορά τους ίδιους ανίκανους, και πονηρούς, που καταφέρνουν και επανεκλέγονται παρότι τάζουν σε όλους τα ίδια πράγματα χωρίς να τα εκπληρώνουν. Εφόσον αυτοί δεν γερνάνε ποτέ, ποιός έχει δικαώμα στη σύνταξη; Κανένας φυσικά!

SYNC ME @ SYNC buzz it!