Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Οι καλύτεροι Μουσικοί

Παράτολμο εγχείρημα η απόπειρα κατασκευής οποιασδήποτε λίστας διακεκριμένων μουσικών. Υπάρχουν πολλά αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια, όμως θεωρώ ότι το κυριότερο κριτήριο είναι αυτό της αποδοχής και εκτίμησης που απολαμβάνει ένας μουσικός από τους συναδέφους του. Ως εκ τούτου:
Ηλεκτρικό μπάσσο
Larry Graham
Ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε να "χαστουκίσει" το μπάσσο (τεχνική "slapping"). Θεμελιωτής της ψυχεδελικής τζαζ και ιεράρχης του φανκ με τους Sly & The Family Stone, επιρρέασε όλους όσους έπιασαν το μπάσσο μετά από αυτόν. Φανκαδελικός.
Ντραμς
Buddy Rich
Όταν μιλάμε για τεχνική, δύναμη και ταχύτητα, μιλάμε για τον κορυφαίο ντράμερ όλων των εποχών. Όταν ήταν στην εφηβεία ακόμα, είχε ειπωθεί ότι έπαιζε καλύτερα κι από τον τεράστιο Gene Krupa. Όποιος το είχε πει είχε απόλυτο δίκιο. Ρυθμική Μηχανή.
Κιθάρα
Jimi Hendrix
Αναμφόβολα ο κορυφαίος κιθαρίστας όλων των εποχών. Οι υπόλοιποι τον αντέγραψαν και δεν είναι καθόλου ντροπή. Κανένας δεν είχε ποτέ την πνευματική επαφή που είχε αυτός με την κιθάρα. Την αγάπησε και τον αγάπησε όσο κανέναν. Ιερό Τέρας.
Τρομπέτα
Miles Davis

Ο μουσικός που καθόρισε τη μορφή της μουσικής από τον Β'ΠΠ και έπειτα όσο κανένας άλλος. Με τον αγνό, απαλό της ήχο, η τρομπέτα του εντρύφησε στον αυτοσχεδιασμό, με ατελείωτη ποικιλία στον τρόπο παιξίματος. Μουσικό Πνεύμα.
Σαξόφωνο
Charlie Parker
Πιάνο
Duke Ellington

SYNC ME @ SYNC buzz it!