Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Κι όμως ήταν καννίβαλοι...

Το επιχείρημα ότι "όταν εμείς χτίζαμε την Ακρόπολη, οι Ευρωπαίοι τρώγανε τους πατεράδες τους" επιβεβαιώθηκε σε πρόσφατες ανασκαφές που έγιναν στην Αταπουέρκα της βόρειας Ισπανίας.
Βέβαια τα ευρήματα είναι παλαιότερα από την Ακρόπολη, αφού μας πηγαίνουν 800.000 χρόνια πίσω, αλλά στην Ελλάδα δεν έχουν ανακαλυφθεί αντίστοιχα υπολείμματα... (sic).
“Γνωρίζουμε ότι ήταν καννίβαλοι” δήλωσε ο Jose Maria Bermudez de Castro, διευθυντής του Atapuerca project, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Unesco, αφού η περιοχή αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Η είδηση ότι οι Ευρωπαίοι ετέροι μας είχαν... απάνθρωπες γαστρονομικές προτιμήσεις ήρθε στο φως όταν ανακαλύφθηκαν στην περιοχή ανθρώπινα οστά ανακατεμένα με οστά αλόγων, ρινόκερων, ελαφιών και άλλων θηραμάτων. Το συμπέρασμα από την κατάσταση και την θέση των οστών ήταν ότι πρόκειται για υπολείμματα ανθρώπινης τροφής. Μάλιστα ο καννιβαλισμός δεν ήταν συνέπεια της έλλεψης κάποιας άλλης τροφής, αλλά ήταν τμήμα γαστονομικών συνηθειών ή ακόμα και τακτική εξολόθρευσης αντίπαλων φυλών, αφού τα περισσότερα από τα υπολλείματα ανήκαν σε βρέφη και παιδιά!

SYNC ME @ SYNC buzz it!