Δευτέρα 14 Μαΐου 2007

10 ΟΧΙ στη Γιουροβίζιον

Λέω δέκα φορές "ΟΧΙ" στη Γιουροβίζιον, το πανηγυράκι που στήνεται κάθε χρόνο σε μια άτυχη ευρωπαϊκή πόλη, δήθεν για να διαδοθεί το ευρωπαϊκό τραγούδι και να καλλιεργηθούν πολιτισμικοί δεσμοί ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη.

Η Γιουροβίζιον κατά τη γνώμη μου έτσι όπως διοργανώνεται και διεξάγεται είναι ο πλέον άχρηστος, γελοίος και ανούσιος διαγωνισμός τραγουδιού.

Παραθέτω τους λόγους μου.



1ο ΟΧΙ: Δεν προωθείται ιδιαίτερα η διαφορετικότητα των λαών όταν τα περισσότερα τραγούδια είναι γραμμένα στα αγγλικά και η μουσική τους είναι άσχετη με τη μουσική παράδοση του κάθε τόπου.
2ο ΟΧΙ: Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι βίσμα έχει το Ισραήλ και του επιτρέπουν να συμμετέχει σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από μπάλα μέχρι τραγούδι. Αν είναι έτσι, ας μπουν και οι ΗΠΑ μπας και κατέβει στο διαγωνισμό η Beyonce.
3o OXI: Τόσους ατάλαντους, άσχετους, καριερίστες της πλάκας, μαϊντανούς, τσόκαρα και ποιητές του ημερολογίου, μόνο στη Γιουροβίζιον μπορείς να τους πετύχεις.
4ο ΟΧΙ: Υποτίθεται είναι διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου Ευρωπαϊκού τραγουδιού. Για κάτσε ρε μάστορα, δηλαδή στη Γιουροβίζιον ακούγονται τα καλύτερα ευρωπαϊκά τραγούδια κι ακόμα δεν έχουμε στείλει τον Καρρά; Αίσχος!!!
5ο ΟΧΙ: Είναι γελοίο το γεγονός ότι ο ερμηνευτής δεν χρειάζεται να έχει καμία σχέση με τη χώρα της οποίας το τραγούδι εκπροσωπεί. Ας κάνουμε λοιπόν μεταγραφή τη Shakira στην Ελλάδα να μαζέψουμε όλες τις κούπες.
6ο ΟΧΙ: Αν είναι τόσο καλός και άξιος διαγωνισμός, γιατί έχει ενορχηστρώσει 3 τραγούδια ο Ν.Τερζής και κανένα ο Θοδωράκης ή ο Χατζηδάκις;
7ο ΟΧΙ: Τα κριτήρια επιλογής του τραγουδιού και του ερμηνευτή που εκπροσωπεί κάθε χώρα είναι παντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό.
8ο ΟΧΙ: Όποιος βγάλει νόημα να μου το πει κι εμένα. "FIRST OFF SHE'S A LADY AND THIS IS A LADIES WORLD MAN SHE DRIVES THEM CRAZY DANCING LIKE A CHIKI GIRL..." Yassou kai se sena Malaka.
9o OXI: Δεν φτάνει που μας σκοτίζουν τα ακτινίδια για μια ολόκληρη μέρα, πρέπει για 2 μήνες πριν και ένα μήνα μετά να ανεχόμαστε τις τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές κτλ εμφανίσεις των συντελεστών. Ακόμα ξερνάει το σκυλάκι του Βασιλάκη.
10ο ΟΧΙ: Είναι τόσο ξενέρωτη η Γιουροβίζιον σαν θεσμός και σαν θέαμα που προτιμώ να παρακολουθήσω για 6 ώρες τσίρκο ψύλλων, παρά αυτό το bullshit three-ring circus sideshow of freaks.

SYNC ME @ SYNC buzz it!