Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

...και πέντε από μένα 87

82 οι πιθανοί στόχοι της νέας τρομοκρατίας όπως αποκαλύπτει το σημερινό "Βήμα", διαβάζοντας "άκρως απόρρητη" (σ.σ. τελικά αποκαλύφθηκε γεγονός που πλήττει την εχεμύθεια των θεσμών της δημόσιας τάξης) έκθεση που συνέταξε στις 28 Φεβρουαρίου η Ελληνική Αστυνομία.

Η λίστα περιλαμβάνει πολιτικούς, κανάλια, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και δημόσιους φορείς. Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει κάποιος με την πρώτη ανάγνωση της λίστας, είναι ότι απουσιάζουν από αυτή τα ονόματα των αρχηγών των κομμάτων της Βουλής, των υπουργών της κυβέρνησης, των τραπεζών και των εμπλεκώμενων στα πρόσφατα σκάνδαλα. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για τον Έλληνα Πολίτη, ο οποίος παραμένει απροστάτευτος και έρμαιο στις ορέξεις κάθε λογής κακοποιού - είτε πολιτικού ή ποινικού.

Στα μέτρα προστασίας περιλαμβάνεται το αμίμητο «Καθημερινά κατά τις ώρες αναχώρησης των προσώπων που αναφέρονται στις συνημμένες καταστάσεις να διατίθεται επανδρωμένο έγχρωμο (σ.σ. υπάρχουν και ασπρόμαυρα;) περιπολικό, με χρήση φάρου, που θα σταθμεύει σε εμφανή θέση έμπροσθεν των οικιών των, το δε πλήρωμά του θα διενεργεί προληπτικούς ελέγχους διασφαλίζοντας την ακώλυτη και ασφαλή αναχώρησή τους», οπότε οι επίδοξοι τρομοκράτες θα... τρομοκρατούνται και θα τρέπονται εις άτακτον φυγή στη θέα του... περιπολικού. Εξού και το "άκρως απόρρητο" της έκθεσης, αφού μιλάμε για ένα σχέδιο εκπληκτικό σε σύλληψη και πολυσύνθετο σε εκτέλεση που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί στον "εχθρό της εννόμου τάξεως".

Λίγο σοβαροί να είμαστε... η Ελληνική κοινωνία απειλείται από την τρομοκρατία της καθημερινότητας στην οποία την υποβάλλουν μεταξύ άλλων και αρκετοί εκ της λίστας. Αλλά είπαμε, ο ρόλος της Αστυνομίας στην Ελλάδα είναι να χτυπάει τους διαδηλωτές, να αγνοεί τους εγκληματίες και να προστατεύει τους "εκλεκτούς". Για τον Έλληνα Πολίτη λόγος ουδείς...

SYNC ME @ SYNC buzz it!