Τετάρτη 4 Απριλίου 2007

Τα 10 καλύτερα τραγούδια


Πλέον έχω κατασταλάξει σε αυτά που θεωρώ 10 καλύτερα τραγούδια.
For all that matters, τα καταθέτω εδώ με σύντομα σχόλια για το κάθε ένα.
Η σειρά δεν έχει σημασία.

1. Tool "Sober": Η ηλεκτρική κιθάρα ηχεί σπαρακτικά και τα φωνητικά του Maynard James Keenan βγαίνουν κατευθείαν από την κόλαση.

2. Apollo 440 feat. Billy McKenzie "Pain in any language": Το beat συναντά την αγγελική φωνή του McKenzie. Η λέξη "λυγμός" αποκτά νέο νόημα.

3. David Bowie "Wild is the wind": Ο ορισμός της μπαλάντας από τον μαίτρ του συναισθήματος. Οι στίχοι απλοί και γεμάτοι νόημα.

4. Madrugada "Salt": Εντελώς σουρρεάλ κομμάτι και επικίνδυνο για τις ραγισμένες καρδιές. Ακούστε το με προσοχή.

5. Pink Floyd "Comfortably Numb": Η εσωτερική αναζήτηση σε όλο της το μεγαλείο. Ο Roger Waters εξομολογείται για λογαριασμό όλων.

6. The Doors "The End": Όταν ο Σοφοκλής συνάντησε τον Jim Morrison. Το καλύτερο soundtrack για τον Οιδίποδα Τύραννο.

7. Γιώργος Μεράντζας "Η δίκοπη ζωή": Καταιγιστικοί στίχοι του Μάνου Ελευθερίου. Μια γροθιά στο στομάχι αλά Ελληνικά.

8. Led Zeppelin "Kasmir": Ό,τι παίξανε σε αυτό το κομμάτι έγινε αντικείμενο μελέτης, αντιγραφής και αναπαραγωγής από όλους τους σύγχρονους ρόκερς.

9. Rage Against The Machine "Killing in the name": Ωμή ηχητική βία από τον Tom Morello που ντύνει μουσικά τον πολιτικό λόγο του Jack DeLa Rocha.

10. Billie Holiday "Blue Moon": Για τη φωνή της, την καρδιά της, το χρώμα της και ό,τι πέρασε για να γίνει τραγουδίστρια.

Είναι πολλά ακόμα που θα χωρούσαν κάλλιστα στο τοπ 10 μου. Για όσα περίσσεψαν θα κάνω ειδική μνεία εν ελθέτω χρόνω για το καθένα χωριστά.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Οι Σκωτσέζοι έχουν... "Balls"



Η πανέξυπνη διαφήμιση "Balls" για το Durex XL που απέφερε στα παιδιά της McCann Erickson Athens ένα Bronze Award Epica 2006.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Hellenic Quest my arse...


Άλλη μια διαδικτυακή μούφα που ισχυρίζεται ότι η Ελληνική γλώσσα προωθείται από το CNN (ντόινγκ!) επειδή τάχα έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση, ως παγκόσμια γλώσσα.
Απολαύστε το παρακάτω κείμενο και γελάστε!
Ζήτω η ομάδα Ε!!!




Hellenic Quest refers to an urban legend that circulated around Greek websites and was widely reproduced without prior verification by any source. According to the "Hellenic Quest" story, CNN has reported that Apple Computer is supposedly developing a software product for teaching the Ancient Greek language to foreigners and scientists, in the light of the upcoming development of supercomputers that will use Ancient Greek as their programming interface, due to this language's superior logical structure. (This prediction often attributed by the hoax writer to Bill Gates.) A prototype computer that is allegedly under development as part of this project is called "Ibycus".

The text contains a number of factual errors, unproved assertions and exaggerations. The origin of this hoax is not clear. The author probably uses CNN and Apple Computer as a means to give more credibility to the story. The story is sometimes enhanced with linguistic-sounding arguments. It also has several obscure references to what seems to be the Thesaurus Linguae Graecae project, a project undertaken by University of California, Irvine, which aims to digitize all ancient and medieval greek texts. Some of the story's context seems to be based on a misquotation of the Introduction to the TLG Project. Furthermore, the supposed computer prototype "Ibycus", is just an old HP 1000, that was used in the 80's to search and browse TLG texts, represented in beta code.

The Ancient Greek language (or any other language) has nothing to do with the binary logic that forms the basis of computers' function. Even advanced concepts in computation, such as fuzzy logic, knowledge-based systems and quantum computation have absolutely no use whatsoever for the extreme expressiveness of any of the world's richest and more powerful languages anyway; the notions understood by computers are very basic.

Αναδημοσίευση από το Wikipedia.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Γίνε κι εσύ Michael Knight!



Με το πενιχρό ποσό των $150.000 μπορείτε να γίνετε ιδιοκτήτες ενός εκ των διασημοτέρων τηλεοπτικών αυτοκινήτων στον κόσμο!

Ο πασίγνωστος KITT, το αυτοκίνητο-με-προσωπικότητα του Michael Knight (κατά κόσμον David Hasellhoff) που μονοπωλούσε το τηλεοπτικό μας ενδιαφέρον στα '80s, πωλείται από την Kassabian Motors.

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη γκομενοπαγίδα... μιλάει κι όλας! Ευκαιρία να ξεφορτωθείτε τον ενοχλητικό παπαγάλο που συν τοις άλλοις γεμίζει και με πούπουλα το σπίτι.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Διαφημίσεις και... κατευφημισμοί


Τα παραπάνω posters δημοσιεύθηκαν στα πλαίσια της καμπάνιας για το Ανατολικό Τιμόρ το 2006 και απέσπασαν το βραβείο Gold Lion στις Κάννες.

Παρακάτω ακολουθεί η αντίστοιχη καμπάνια του ΕΟΤ για το 2007, η οποία δεν διεκδικεί βραβεία πρωτοτυπίας ή δημιουργικότητας.


Τα σχόλια δικά σας...

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Φτιάξε το δικό σου παραμύθι!


Βλέπετε, παιδιά, δεν είναι δύσκολο να γράψουμε ένα παραμύθι. Παίρνουμε δυο τρεις ηλίθιους στην τύχη και τους βάζουμε σε ένα κάστρο ή σε ένα δάσος... Να σας δώσω ένα παράδειγμα.

Η Κοκκινοσκουφίτσα είναι ένα παραμύθι που το κατοικούν αποκλειστικά και μόνο ηλίθιοι.

Η γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας ζει στο δάσος και είναι ενενήντα πέντε χρονών. Τράβα στο γηροκομείο, μωρή ηλίθια! Πώς σου κατέβηκε, ενενήντα πέντε χρονών γυναίκα, να ζεις μόνη στο δάσος και να αναγκάζεις τους συγγενείς να πηγαίνουνε μπρος πίσω, μπρος πίσω, μπρος πίσω μέσα στον δρυμό;! Κι ύστερα σου λένε γιατί ο κόσμος πετάει τη γιαγιά από το τρένο! Είναι λογικό κι επόμενο!!!

Κι αν πεις για τη μαμά της Κοκκινοσκουφίτσας; Άλλη ανεγκέφαλη του λόγου της. Δίνει στη μικρή το καλαθάκι και της λέει: "Παρ' το και πήγαινε φαΐ στη γιαγιά!" Πού το στέλνεις το κοριτσάκι μόνο του στο δάσος, κυρά μου; Το ρίχνεις στο στόμα του λύκου!

Με το που φτάνει στο δάσος, συναντάει τον πιο ηλίθιο λύκο στην ιστορία της WWF, ο οποίος δεν την τρώει, παρά ρωτάει με αγωνία: "Πού πας, καλό μου κοριτσάκι;"

"Στη γιαγιά μου", απαντάει αυτό.

Κι ο λύκος, αντί να τη φάει επί τόπου, όπως θα έκανε κάθε λύκος με φυσιολογικό δείκτη νοημοσύνης, πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιάς και στήνει ολόκληρο σενάριο, που μπροστά του τύφλα να 'χει και η πιο κιτς λατινοαμερικάνικη σαπουνόπερα. Φτάνει στο σπιτάκι και χτυπάει την πόρτα.

"Τοκ, τοκ".

"Ποιος είναι;"

"Η Κοκκινοσκουφίτσα".

"Πέρνα μέσα".

Κι εδώ έχουμε την επιβεβαίωση πως ο εγκέφαλος της γιαγιάς έχει μαλακιστεί τελείως: έστω κι αν η Κοκκινοσκουφίτσα έχει φωνή βραχνοκόκορα σε κρίση άσθματος, πώς γίνεται να μην καταλάβει η γιαγιά ότι πρόκειται για λύκο; Τότε πια μπαίνει ο λύκος και τρώει τη γιαγιά. Προσέξτε την καλή αγωγή του λύκου, που δεν θα έμπαινε ποτέ να φάει κάποιον χωρίς προηγουμένως να χτυπήσει την πόρτα.

Εδώ έρχεται το αριστούργημα της ιστορίας. Το πραγματικά μεγαλοφυές: ο λύκος, αντί να στηθεί πίσω από την πόρτα με ένα ρόπαλο και να πει: "Με το που θα έρθει η πιτσιρίκα, θα της τραβήξω μιας ροπαλιά στο κεφάλι, θα τη βράσω κι ύστερα θα τη ροκανίσω" - όόόχι, φίλε μου! Τι κάνει ο λύκος;! Φοράει τη νυχτικιά της γιαγιάς, το σκουφάκι με τα αυτιά του να βγαίνουν από ειδικές κουμπότρυπες που έχει φτιάξει ο ίδιος (είναι γνωστοί δεξιοτέχνες μόδιστροι οι λύκοι) και χώνεται στο κρεβάτι.

Φτάνει η Κοκκινοσκουφίτσα, που οι δικοί της άνθρωποι την αποκαλούν Αϊνστάιν εξαιτίας του ζωηρού και ευφυούς πνεύματός της, μπαίνει, κοιτάζει τον λύκο και, αντί να φωνάξει το 100 ή να του πει: "Τι χάλια είναι αυτά, βρε ηλίθιε; Έχεις χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας ως λύκος.

Ορίστε κατάσταση, σαν μαλλιαρή μουστόγρια είσαι", πώς αντιδράει; Λέει:

"Ω, γιαγιά, τι μακριές τρίχες που έχεις!"

Τώρα, παιδάκια: όποιο από σας διαθέτει σκύλο, ας δοκιμάσει να του κοτσάρει σκούφο κι ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως, κι ας δει αν μοιάζει με τη γιαγιά! Εάν ναι, πετάχτε τη γιαγιά σας από το παράθυρο ή παραδώστε τη στις αρχές. Βέβαια, είναι αλήθεια πως η γιαγιά δεν αναγνώρισε τη φωνή του λύκου από τη φωνή της εγγονής της, σύμφωνοι - αλλά η γιαγιά είναι ενενήντα πέντε χρονών και μπορεί να έχει πάθει μαλάκυνση. Όμως η Κοκκινοσκουφίτσα πώς και δεν ξεχωρίζει τη γιαγιά της από έναν λύκο με σκουφάκι;! Ποιον έχει για γιαγιά; Τον Κινγκ Κονγκ; Ακόμη κι αν η γιαγιά έχει να κάνει χαλάουα από το 1931, ποια είναι; Ο Λούτσιο Ντάλα; Ο άνθρωπος των Ιμαλαΐων; Εν πάση περιπτώσει, τέλος καλό όλα καλά, και ο λύκος την τρώει!

Αμέσως μετά, για καλή μας τύχη, φτάνει ο κυνηγός, πυροβολεί τον λύκο και, δόξα να 'χει η Παναγία, έκτοτε αγνοείται η τύχη και της λύκου και της γιαγιάς και της ηλίθιας με το κόκκινο σκουφί.

Από το βιβλίο "Φεγγαράκι μου λαμπρό φέξε μου και γλίστρισα" του Τζόμπε Κοβάτα.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Σνίφαρα τον πατέρα μου!



Κούφανε τους δημοσιογράφους ο κιθαρίστας των The Rolling Stones Κιθ Ρίτσαρντς, σε συνέντευξή του στο τελευταίο τεύχος του βρετανικού μουσικού περιοδικού NME.

Απαντώντας στην ερώτηση για το ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που προσπάθησε να "σνιφάρει', υπό την επήρεια ναρκωτικών, ο εκκεντρικός μουσικός απάντησε: "Τις στάχτες του πατέρα μου", ο οποίος πέθανε το 2002 σε ηλικία 84 ετών.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ρίτσαρντς δημοσιεύονται τη Μ.Τετάρτη σχεδόν σε όλο τον βρετανικό Τύπο. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος του κιθαρίστα δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ΝΜΕ, υποστήριξε πως η συνέντευξη είναι πραγματική και δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Γι' αυτό και το τεύχος θα επανακυκλοφορήσει.

Στην ίδια συνέντευξη ο 63χρονος Ρίτσαρντς δήλωσε περήφανος για τον γεμάτο καταχρήσεις τρόπο ζωής του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Για 10 χρόνια ήμουν πρώτος στη λίστα των μελλοθάνατων. Πραγματικά απογοητεύτηκα όταν βγήκα από τη λίστα. Ορισμένοι γιατροί μου έλεγαν ότι είχα έξι μήνες ζωής, αλλά τελικά εγώ πήγα στην κηδεία τους."

Τέλος, αναφέρθηκε σε ορισμένα νέα συγκροτήματα, όπως οι Libertines, οι Arctic Monkeys και Bloc Party, χαρακτηρίζοντάς τα "ένα μάτσο χάλια."

SYNC ME @ SYNC buzz it!

ΟΧΙ στα ελεγχόμενα Μέσα



Ο κόσμος των Media ελέγχεται από 6 εταιρείες, όπως φαίνεται και στο σχετικό χάρτη(κάντε κλικ για να μεγαλώσει).

Το μονοπώλιο στα Media έχει ως συνέπεια την άρση ελέγχου στην πραγματική εξουσία, αυτή που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, και το θάνατο της Δημοκρατίας.



Με αφορμή την απόλυση του Γιώργου Δελαστίκ από την Καθημερινή, αλλά και την άκομψη απομάκρυνση του Σεραφείμ Φυντανίδη από την Ελευθεροτυπία, το φαινόμενο μας πλησιάζει ταχύτατα και η ΕΣΗΕΑ καλά θα κάνει να αμυνθεί όσο είναι καιρός.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Στην κορυφή του βουνού


Πέρασαν 39 χρόνια από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ το 1968, ο οποίος τότε ήταν 39 ετών.
Σαν σήμερα 4 Απριλίου, ο νεαρότερος κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης από Ηγέτης έγινε Θρύλος. Ο διάσημος λόγος του "I had a dream" από τις σκάλες του Lincoln Memorial στην Washington το 1963 εμπνέει ακόμα όλους αυτούς που μάχονται για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισονομία.
Μια μέρα πριν δολοφονηθεί, κατά το λόγο "I've Been to the Mountaintop" που έδωσε στο Mason Temple (Church of God in Christ, Inc. - World Headquarters) ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ είπε προφητικά:

It really doesn't matter what happens now… some began to… talk about the threats that were out—what would happen to me from some of our sick white brothers… Like anybody, I would like to live a long life. Longevity has its place, but I'm not concerned about that now. I just want to do God's will. And He's allowed me to go up to the mountain! And I've looked over, and I've seen the Promised Land. I may not get there with you. But I want you to know tonight, that we, as a people, will get to the Promised Land. And so I'm happy tonight. I'm not worried about anything. I'm not fearing any man. My eyes have seen the Glory of the coming of the Lord!

SYNC ME @ SYNC buzz it!