Τετάρτη 4 Απριλίου 2007

Τα 10 καλύτερα τραγούδια


Πλέον έχω κατασταλάξει σε αυτά που θεωρώ 10 καλύτερα τραγούδια.
For all that matters, τα καταθέτω εδώ με σύντομα σχόλια για το κάθε ένα.
Η σειρά δεν έχει σημασία.

1. Tool "Sober": Η ηλεκτρική κιθάρα ηχεί σπαρακτικά και τα φωνητικά του Maynard James Keenan βγαίνουν κατευθείαν από την κόλαση.

2. Apollo 440 feat. Billy McKenzie "Pain in any language": Το beat συναντά την αγγελική φωνή του McKenzie. Η λέξη "λυγμός" αποκτά νέο νόημα.

3. David Bowie "Wild is the wind": Ο ορισμός της μπαλάντας από τον μαίτρ του συναισθήματος. Οι στίχοι απλοί και γεμάτοι νόημα.

4. Madrugada "Salt": Εντελώς σουρρεάλ κομμάτι και επικίνδυνο για τις ραγισμένες καρδιές. Ακούστε το με προσοχή.

5. Pink Floyd "Comfortably Numb": Η εσωτερική αναζήτηση σε όλο της το μεγαλείο. Ο Roger Waters εξομολογείται για λογαριασμό όλων.

6. The Doors "The End": Όταν ο Σοφοκλής συνάντησε τον Jim Morrison. Το καλύτερο soundtrack για τον Οιδίποδα Τύραννο.

7. Γιώργος Μεράντζας "Η δίκοπη ζωή": Καταιγιστικοί στίχοι του Μάνου Ελευθερίου. Μια γροθιά στο στομάχι αλά Ελληνικά.

8. Led Zeppelin "Kasmir": Ό,τι παίξανε σε αυτό το κομμάτι έγινε αντικείμενο μελέτης, αντιγραφής και αναπαραγωγής από όλους τους σύγχρονους ρόκερς.

9. Rage Against The Machine "Killing in the name": Ωμή ηχητική βία από τον Tom Morello που ντύνει μουσικά τον πολιτικό λόγο του Jack DeLa Rocha.

10. Billie Holiday "Blue Moon": Για τη φωνή της, την καρδιά της, το χρώμα της και ό,τι πέρασε για να γίνει τραγουδίστρια.

Είναι πολλά ακόμα που θα χωρούσαν κάλλιστα στο τοπ 10 μου. Για όσα περίσσεψαν θα κάνω ειδική μνεία εν ελθέτω χρόνω για το καθένα χωριστά.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: