Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Μάθημα Ζωής


1. Η ζωή δεν είναι δίκαιη -συνηθίστε στην ιδέα.

2. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τη δική σας αυτοεκτίμηση, αλλά απαιτεί από εσάς να πετύχετε κάτι, πριν καν αρχίσετε να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

3. Δεν θα βγάζετε 60.000 ευρώ το χρόνο μόλις τελειώσετε το σχολείο. Δεν θα γίνετε ανώτατο στέλεχος με αυτοκίνητο, έως ότου τα κερδίσετε και τα δυο.

4. Αν νομίζετε ότι ο δάσκαλός σας είναι σκληρός, περιμένετε να δείτε πως θα είναι το αφεντικό σας.

5. Το να ψήνετε μπέργκερς δεν μειώνει την αξιοπρέπειά σας. Οι παππούδες σας είχαν μια διαφορετική λέξη για το ψήσιμο μπέργκερς: το έλεγαν "ευκαιρία".

6. Αν τα κάνετε μούσκεμα δεν θα φταίνε οι γονείς σας. Μην κλαψουρίζετε για τα λάθη σας. Μάθετε από αυτά.

7. Πριν γεννηθείτε, οι γονείς σας δεν ήταν τόσο βαρετοί, όσο είναι τώρα. Έγιναν έτσι από το να πληρώνουν τους δικούς σας λογαριασμούς, να πλένουν τα ρούχα σας και να σας ακούνε να λέτε πόσο κουλ νομίζετε ότι είστε. Γι' αυτό, πριν σώσετε τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σας, προσπαθήστε να απαλλάξετε την ντουλάπα του δωματίου σας από τους κοριούς.

8. Στο σχολείο σας μπορεί να έχουν καταργήσει νικητές και χαμένους, αλλά στη ζωή δεν είναι έτσι. Σε μερικά σχολεία έχουν καταργήσει τους βαθμούς κάτω από τη βάση και δίνουν όσες ευκαιρίες θέλετε μέχρι να βρείτε τη σωστή απάντηση. Αυτό δεν έχει την παραμικρή ομοιότητα με ό,τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

9. Η ζωή δεν διαιρείται σε εξάμηνα. Τα καλοκαίρια δεν είναι διακοπές και πολύ λίγοι εργοδότες ενδιαφέρονται για να σας βοηθήσουν να βρείτε τον εαυτό σας.

10. Η τηλεόραση δεν είναι η πραγματική ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν την καφετέρια και να πάνε στη δουλειά τους.

11. Να είστε καλοί με τους μελετηρούς και εργατικούς. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δουλέψετε για κάποιον από αυτούς.


Από πρόσφατη ομιλία του Μπιλ Γκέιτς σε σχολείο.

SYNC ME @ SYNC buzz it!