Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

Μάθημα Ζωής


1. Η ζωή δεν είναι δίκαιη -συνηθίστε στην ιδέα.

2. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τη δική σας αυτοεκτίμηση, αλλά απαιτεί από εσάς να πετύχετε κάτι, πριν καν αρχίσετε να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

3. Δεν θα βγάζετε 60.000 ευρώ το χρόνο μόλις τελειώσετε το σχολείο. Δεν θα γίνετε ανώτατο στέλεχος με αυτοκίνητο, έως ότου τα κερδίσετε και τα δυο.

4. Αν νομίζετε ότι ο δάσκαλός σας είναι σκληρός, περιμένετε να δείτε πως θα είναι το αφεντικό σας.

5. Το να ψήνετε μπέργκερς δεν μειώνει την αξιοπρέπειά σας. Οι παππούδες σας είχαν μια διαφορετική λέξη για το ψήσιμο μπέργκερς: το έλεγαν "ευκαιρία".

6. Αν τα κάνετε μούσκεμα δεν θα φταίνε οι γονείς σας. Μην κλαψουρίζετε για τα λάθη σας. Μάθετε από αυτά.

7. Πριν γεννηθείτε, οι γονείς σας δεν ήταν τόσο βαρετοί, όσο είναι τώρα. Έγιναν έτσι από το να πληρώνουν τους δικούς σας λογαριασμούς, να πλένουν τα ρούχα σας και να σας ακούνε να λέτε πόσο κουλ νομίζετε ότι είστε. Γι' αυτό, πριν σώσετε τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σας, προσπαθήστε να απαλλάξετε την ντουλάπα του δωματίου σας από τους κοριούς.

8. Στο σχολείο σας μπορεί να έχουν καταργήσει νικητές και χαμένους, αλλά στη ζωή δεν είναι έτσι. Σε μερικά σχολεία έχουν καταργήσει τους βαθμούς κάτω από τη βάση και δίνουν όσες ευκαιρίες θέλετε μέχρι να βρείτε τη σωστή απάντηση. Αυτό δεν έχει την παραμικρή ομοιότητα με ό,τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

9. Η ζωή δεν διαιρείται σε εξάμηνα. Τα καλοκαίρια δεν είναι διακοπές και πολύ λίγοι εργοδότες ενδιαφέρονται για να σας βοηθήσουν να βρείτε τον εαυτό σας.

10. Η τηλεόραση δεν είναι η πραγματική ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν την καφετέρια και να πάνε στη δουλειά τους.

11. Να είστε καλοί με τους μελετηρούς και εργατικούς. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δουλέψετε για κάποιον από αυτούς.


Από πρόσφατη ομιλία του Μπιλ Γκέιτς σε σχολείο.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

6 σχόλια:

vasiliskos είπε...

Είναι μέρες δύσκολες για να αντέξει το νευρικό μας σύστημα.
Κι όμως πήρα θάρρος και διάβασα το μάθημα ζωής του Μπιλ. Το κατάφερα:)
Ευχαριστώ γιατί μέσω αυτής της ανάρτησης δοκίμασα τις τελευταίες (?)αντοχές μου! Την καλημέρα μου:)

Toixorixos είπε...

Δεν έχει πλάκα όταν δίνει μαθήματα ζωής κάποιος που δεν ξέρει (στην κυριολεξία) τι έχει; Χαχαχα!!!
Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου.

An-Lu είπε...

Bless you (and Bill)!
Το τύπωσα και το πλαστικοποίησα, μπας και μάθουν κάτι απαιτητικά ατομάκια που ζητούν τα πάντα χωρίς να προσφέρουν τίποτα, από που φυσάει ο άνεμος ;-)

Toixorixos είπε...

Θυμήθηκα την εποχή που βγαίνοντας από τη σχόλη θεωρούσα ότι μπορούσα (και -φευ- ότι άξιζα) να βρω δουλειά με μισθό 500.000 δρχ. Που πα' ρε Καραμήτρο χωρίς ούτε ένα μεταπτυχιακό!

itelli είπε...

Πάλι καλά που δεν ήταν ο Easy-Stelios να μας πει πώς να γίνεις αυτοδημιούργητος με τα εκατομμύρια του μπαμπά...

Όσο για τον Βασιλάκη, μπορεί να μην ξέρει τι έχει, μπορεί να μην έκανε τίποτε απ'όσα λέει, αλλά δυσκολεύομαι να του πω ότι έχει άδικο. Ειδικά αν απευθύνεται σε αμερικάνικο ή/και ελληνικό σχολείο.

Toixorixos είπε...

Μωρέ άδικο δεν έχει, αλλά άντε πες το στον πτυχιούχο που ψάχνει για δουλειά ή στον 30άρη που προσπαθεί να ανοίξει σπίτι με 700 ευρώ το μήνα...