Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2007

Η Αμαλία και οι Τσολιάδες της

Καθώς τα ιντερνετικά στρατά πολιορκούν τους θεσμούς τούτης της χώρας, και ως άλλοι Καλλέργηδες απαιτούν "Σύνταγμα" δικαιοσύνης για την υγεία του λαού, εκείνοι, το πλήθος των ανίκανων που συνθέτουν το απάνθρωπο γραφειοκρατικό σύστημα υπό τον τίτλο ΕΣΥ (για μας λέει μπρε Ρωμιοί, ξυπνήστε!), διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κυνικά δια της απουσίας βοής.
Κρεμασμένοι στα μπαλκόνια τους παρακολουθούν αδιάφορα τα δρώμενα που εκτυλίσσονται έξω από τα πλουσιοπάροχα ανάκτορά τους, την παρέλαση του υπέρ Αμαλίας αγήματος που παιανίζει και θρηνεί συνάμα με τα όπλα πότε παρατεταμένα στον εχθρό και πότε υπό μάλης.

Νικημένη από την αδιαφορία και την υποκρισία, η Αμαλία αποσύρθηκε αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ. Εδώ θα μείνει ο στρατός της να υπενθυμίζει στους φαύλους ότι οι ώρες τους είναι μετρημένες. Ας είναι κάθε φορά που ένας γιατρός ζητά φάκελο, αντ' αυτού να εισπράττει φάσκελο. Από εμάς εξαρτάται και μόνο.

Ας κρατήσουμε λοιπόν ο καθένας μας κι από ένα φακελάκι στην τσέπη, στο μέρος της καρδιάς. Όχι για να το παραδώσουμε στον κάθε γιατρό που θα μας το ζητήσει, αλλά για να θυμόμαστε ότι για κάθε φακελάκι που δίνουμε, μια Αμαλία χάνεται.

Όσο για σένα Αμαλία,
θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες
3 του Σεπτέμβρη να περνάς
και τσικουδιά στους καφενέδες
τα παλλικάρια,
τα παλλικάρια να κερνάς...

Βρείτε το κείμενο διαμαρτυρίας "Για την Αμαλία" εδώ.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: