Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Όλη η Αθήνα ένα πάρτι

Το πρωτοφανών διαστάσεων πάρτι που στήθηκε χθες από το πρωί σε πολλές περιοχές της Αθήνας έδωσε λάμψη στη γκρίζα πόλη μας ενόψη της καλοκαιρινής περιόδου.
Πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων, εξοπλισμένο με τα κατάλληλα εφόδια (κράνη, μάσκες, μπουκάλια, λοστούς κ.ά.) κατέκλυσε τους δρόμους της πρωτεύουσας σκορπώντας χαρά και αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του πολιτισμού στη χώρα μας, δίνοντας το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να στήνεται ένα επιτυχημένο πάρτι.

Η αρχή έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ομάδα νεαρών έστησε όμορφα πυροτεχνήματα έξω από το σπίτι του πρέσβη της Ουρουγουάης φωτίζοντας τη νύχτα.

Μια άλλη ομάδα λίγο αργότερα στον Άγιο Παντελεήμονα άναψε μια μεγάλη φωτιά στην Εθνική Τράπεζα για να ζεσταθούν οι ξενυχτισμένοι clubbers.

Το πάρτι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παγκράτι, με χαρές και πανυγήρια, σε μια πολυκατοικία στην Αστυδάμαντος. Για προσάναμμα χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα.

Περίπου 50 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για τους εορτασμούς στην Καλλιδρομίου, έστησαν μεγάλο πάρτι στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων μαζί με τους αστυνομικούς. Παρότι καταναλώθηκε άφθονο αλκοόλ δεν μέθυσε κανείς με συνέπεια να διατηρηθεί μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Οι άντρες της Πυροσβεστικής έμειναν με το παράπονο, αφού έφτασαν καθυστερημένα όταν το πάρτι είχε ήδη τελειώσει. Για να μη φύγουν άπραγοι, έσβησαν μερικές φωτιές που είχαν απομείνει να καίνε σε 5-6 παρακείμενα αυτοκίνητα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ώρες μετά το γλέντι στα Εξάρχεια, ομάδα νεαρών επισκέφτηκε τη βάση των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ στο Γουδή, όπου μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στο υπερυψωμένο φυλάκιο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν στη πρόσκληση με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Σήμερα τα ξημερώματα το πάρτι κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου, όπου οι αστυνομικοί υποδέχτηκαν το περιχαρές πλήθος με ενθουσιασμό, πετώντας πάλι χειροβομβίδες λάμψης και κρότου που τους είχαν περισσέψει από το Πάσχα.

Μετά το τέλος της γιορτής η ΓΑΔΑ έβγαλε ανακοίνωση ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για την κόσμια συμπεριφορά τους, αφού δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Η αντιπολίτευση δε επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία του πάρτι, κρίνοντάς την απροετοίμαστη να υποδεχτεί ένα τόσο μεγάλο event.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: