Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Η Ελπίδα σήμερα πάει Ηρώδειο

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 1 σε Σι ύφεση ελάσσονα (1874-75), έργο 23
Συμφωνία αρ. 5, σε Μι ελάσσονα (1888), έργο 64

Μουσικός διευθυντής και βασικός αρχιμουσικός: Γιούρι Τεμιρκάνοφ

Σολίστ: Δημήτρης Σγούρος, πιάνο

Η δυνατότητά του να αγγίζει τις πιο ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές, η μοναδικότητα της ερμηνείας του, μα πάνω απ’ όλα η επίδραση που ασκεί στους ίδιους τους μουσικούς της ορχήστρας είναι τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία ο βετεράνος Γιούρι Τεμιρκάνοφ οφείλει την εξέχουσα θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους αρχιμουσικούς του κόσμου. Σημείο-κλειδί στην προσωπική του διαδρομή στάθηκε ο θρίαμβός του στον Εθνικό Διαγωνισμό Αρχιμουσικών της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης το 1966, μετά τον οποίο ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος μουσικής διεύθυνσης του Ωδείου του πάλαι ποτέ Λένινγκραντ εξελίχθηκε εν μία νυκτί σε έναν από τους πλέον περιζήτητους μαέστρους της γενιάς του. Έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ωστόσο τη μερίδα του λέοντος της ενεργητικότητάς του απορροφά η ιστορική Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, της οποίας παραμένει επικεφαλής εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Η συναυλία οργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».
Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την ανέγερση του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση είναι στα πλαίσια της έναρξης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι:
διακεκριμένη ζώνη 250€, Α'ζώνη 150€, Β'ζώνη 80€ και άνω διάζωμα 30€.

Μαριάννα μου, θα πάω κι εγώ στο Ηρώδειο, για τα παιδιά και την Ελπίδα. Η κλασσική μουσική δεν είναι το φόρτε μου βέβαια και ελπίζω τα χασμουρητά μου να μην σκιάσουν την όμορφη εκδήλωση που έστησες.

Υ.Γ. Μη με παρεξηγήσεις γλυκιά μου, αλλά θα προτιμήσω το φτηνό εισητήριο. Παραχωρώ τη διακεκριμένη θέση που μου έταξες σε κάποιον πιο λουσάτο και φραγκάτο από την αφεντιά μου.

Πολλά φιλιά,

εγώ, ο φίλος σου και φίλος της Ελπίδας

SYNC ME @ SYNC buzz it!

1 σχόλιο:

BK είπε...

Τι να πω κι εγώ για τη συναυλία τώρα... Αν ήταν... καλή; Μιλάμε για τη φιλαρμονική ορχήστρα Αγίας Πετρούπολης, όχι για κάποια κομπανία της πλάκας.