Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007

Νέα Αλλαγή ή Αλλαγή του Γιωργάκη;

Όταν το 1981 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 48% και ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας, η κυβερνητική αυτή μετάβαση χαρακτηρίστηκε τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές σαν "Αλλαγή", με την έννοια ότι μετά απο μια μακρά περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη δεξιά ήρθε στην εξουσία ένα κόμμα που βασιζόταν στις αρχές του σοσιαλισμού.
(στη φώτο αριστερά ο Ανδρέας και δεξιά ο Γιωργάκης μετά τη νίκη του '81).

Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με βασικό σύνθημα της καμπάνιας του την "Νέα Αλλαγή", έχοντας έντονες μνήμες από τις μέρες του '81 όταν ο ίδιος ήταν ακόμα 39 ετών, θεωρεί ότι κάτω από αυτό το σύνθημα μπορεί να συσπειρώσει τις αριστερές δυνάμεις κατά της Δεξιάς. Το ΠΑΣΟΚ όμως, αν τότε φάνταζε σαν την καλύτερη λύση για τους μη-δεξιούς ψηφοφόρους, σήμερα, και κατόπιν της πολιτικής που άσκησε τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τη δεύτερη θητεία Σημίτη, δείχνει πιο έντονα το δεξί προφίλ του παρά το αριστερό.
Ο Γιωργάκης προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα. Μπορεί; Θα το δείξει η κάλπη την Κυριακή.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

3 σχόλια:

DIONYSOS είπε...

--- Το χειρότερο είναι η κουζουλάδα που μας δέρνει που τα δίνουμε όλα σε μιά αυτοδυναμία σε ένα κόμμα μια ζαριά του πάρτα όλα, μετά έρχεται αυτό να μας προδώσει τις προσδοκίες και περιμένουμε 4 χρόνια μετά τις εκλογές να βλαστημάμε τον εαυτό μας αυτοί που μαύρη η ώρα νάτανε, ψήφισαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των μεγάλων κομμάτων είπε ο κυρ Ανδρέας.

Toixorixos είπε...

Τελικά απέτυχε ο Γιωργάκης να κάνει αυτό που έκανε ο Ανδρέας. Δεν ένωσε την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ χάνοντας τις εκλογές αλλάζει αρχηγό. Αλλαγή πάντως θα γίνει...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ 2007 - Πρωτοβουλία μελών του ΠΑΣΟΚ Υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Διαδίκτυο.

http://venizelospasok.blogspot.com/

Δηλώστε την Υποστήριξη σας στον Ευάγγελο Βενιζέλο