Η Χίλαρι Κλίντον, ο σύζυγος της οποίας ενορχήστρωσε τον επί 78 ημέρες βομβαρδισμό της Σερβίας από δυνάμεις του ΝΑΤΟ το 1999, είπε για τα πρόσφατα επεισόδια στην Αμερικανική Πρεσβεία του Βελιγραδίου: "Ασφαλώς η Σερβική κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την προστασία της πρεσβείας. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θα έπρεπε να πράξουν προς αυτή την κατεύθυνση". Να της θυμήσουμε ότι το 1999 ο αντρούλης της είχε βομβαρδίσει κατά λάθος την Κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου σκοτώνοντας 3 πολίτες και τραυματίζοντας άλλους 20. Τότε άραγε δεν ίσχυε το διεθνές δίκαιο, το οποίο οι ΗΠΑ επικαλούνται μόνο όταν τους συμφέρει;
-Το παραπάνω περιστατικό δίνει ένα πρώτο στίγμα για την πολιτική που πρόκειται να ξεδιπλώσουν στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ στο προσεχές μέλλον. Έπεται συνέχεια πιο κάτω.
Η άμεση αναγνώριση του Κοσόβου από τις ΗΠΑ βρήκε απολύτως σύμφωνη την Χίλαρι. "Υποστηρίζω την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου διότι πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να προωθούμε την αναξερτησία και τη δημοκρατία στην καρδιά της Ευρώπης" είπε στο πρόσφατο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών στο Ώστιν του Τέξας.
-Ας κρατήσουμε τα λόγια της επειδή ακολουθεί βόμβα μεγατόνων!
Η "βόμβα" Κλίντον πάντως έπεσε λίγες ημέρες πριν την επίθεση στην πρεσβεία του Βελιγραδίου. Σε λόγο που έβγαλε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανεξαρτησία του Κοσόβου, η Χίλαρι αναφερόταν στο Κόσοβο ως Κοσόβα που είναι η Αλβανική ονομασία της περιοχής! "Θα επιτρέψουμε στο λαό της Κοσόβα να ζήσει επιτέλους στο ελεύθερο δημοκρατικό κράτος του. Αυτό θα επιτρέψει στην Κοσόβα και στη Σερβία να ξεχάσουν τις παλιές διαφορές τους και επιτέλους να κοιτάξουν από κοινού το μέλλον" προσθέτωντας, "Θέλω να υπογραμμίσω την ανάγκη για αποφυγή της βίας και των προκλήσεων κατά το διάστημα των επόμενων εβδομάδων".
-Η ίδια η Χίλαρι προσφωνόντας το Κόσοβο ως "Κοσόβα", δηλαδή με την Αλβανική ονομασία του, δεν προκαλεί άραγε; Οποιοσδήποτε πολιτικός αναλυτής μπορεί να το επιβεβαιώσει... ακόμα περισσότερο, τα ίδια τα γεγονότα (βλ. επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βελιγράδι).
Μάλιστα η Χίλαρι προβάλει μέσα από την καμπάνια της την ιδέα ότι το Κόσοβο είναι επιτυχημένο μοντέλο για το πως θα έπρεπε να γίνεται η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και κατηγορεί τον Μπους ότι "άργησε υπερβολικά να δώσει τη λύση".
-Αν το παράδειγμα του Κοσόβου λοιπόν για τη Χίλαρι είναι η ιδανική φόρμουλα εφαρμογής μιας επιτυχημένης εξωτερικής πολιτικής, τότε καταλαβαίνουμε τι είδους πρόεδρος των ΗΠΑ θα γινόταν. Ακριβώς ό,τι ήταν και ο Μπους για το Ιρακ.
Μετά την επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο το 1999, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κάθονταν με σταυρωμένα χέρια την ώρα που οι συμμορίες των Αλβανών είχαν εξαπολύσει μια τεράστια επιχείρηση εθνοκάθαρσης εξοντώνοντας εκατοντάδες Σέρβους, Ρομ και άλλες μειονότητες. Έκαψαν σπίτια, επιχειρήσεις και εκκλησίες αποθώντας με τη βία τους μη-Αλβανούς από την περιοχή.
-Σήμερα, το Κόσοβο είναι ένα κέντρο οργανωμένου εγκλήματος που περιλαμβάνει ναρκωτικά, όπλα και δουλεμπόριο. Αυτή είναι άραγε "η δημοκρατία" που επιθυμεί η Χίλαρι για "το κέντρο της Ευρώπης";
Και ρωτώ:
-Ποιός είναι ο ρόλος των Αλβανών στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης στα Βαλκάνια;
-Γιατί οι Αλβανοί αναφέρονται στις δυτικές περιοχές των Σκοπίων ως "Ανατολικό Κόσοβο";
-Τι κινήσεις ετοιμάζουν οι Αλβανοί των Σκοπίων (30% του συνολικού πληθυσμού) μετά την οριστική και αμετάκλητη ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου;
-Γιατί οι Αμερικάνοι προωθούν την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας;
-Ποιός είναι ο ρόλος της Ελλάδας στη νέα τάξη που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια;
Ίδωμεν...