Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η σημαία έπεσε

Υπέστειλαν την ελληνική σημαία από την κορυφή του κτιρίου της Πρυτανείας. Η σημαία μας, που με το αίμα τους έβαψαν αναρίθμητοι Έλληνες, έδωσε τη θέση της σε μια άλλη, μελανέρυθρη, με ένα "Α" στο κέντρο. Αλλά πριν την υποστείλουν από το κοντάρι της, την είχαν πρώτα αφαιρέσει από την καρδιά τους, με την προϋπόθεση ότι ήταν ελληνικά χέρια που την κατέβασαν.

Αν η σημαία συμβολίζει την ιστορία της χώρας μας, τότε ορισμένοι δεν ξέρουν ιστορία -κι αν ξέρουν, δεν έχουν σεβασμό και δεν έχουν καταλάβει το λόγο που οι σημαίες πρέπει να κυματίζουν.

Όμως γιατί μας πλήγωσε τόσο μια υποστολή σημαίας; Αφού...
-Την ελληνική σημαία από τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά υπέστειλαν δύο μέλη πληρώματος Γαλλικού Πολεμικού Πλοίου...
-Δύο Αυστριακοί υπέστειλαν την ελληνική σημαία σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι της Ρόδου και καταδικάστηκαν σε δώδεκα μήνες φυλάκιση...
-76 πλοία ελλήνων εφοπλιστών υπέστειλαν τη γαλανόλευκη...
-Δημοσιογράφοι της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική στη νησίδα Ίμια...
...είναι μια πράξη που τείνει να γίνει συνήθεια. Μια συνήθεια που εκφράζει περισσότερο από το ίδιο το σύμβολο -ο συμβολισμός της υποστολής του.

Ο προβληματισμός δεν πρέπει να περιοριστεί γύρω από τη σημαία. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε άμεσα τον Ελληνισμό μας, διότι μέρα με την μέρα απομακρυνόμαστε από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Και κάποια μέρα θα είναι αργά για να γυρίσουμε πίσω...

SYNC ME @ SYNC buzz it!

3 σχόλια:

ange-ta είπε...

-"76 πλοία ελλήνων εφοπλιστών υπέστειλαν τη γαλανόλευκη"

και βέβαια το κεφάλαιο γενικώς, υποστέλει σημαίες, όποτε θέλει. Αλλα δεν είναι ελληνικό μόνο το ζήτημα.
Τα κράτη σήμερα εχουν αξία, μόνο αν είναι σε θέση να διαφυλλάξουν, να υποστηρίξουν και να προωθήσουν ιδιωτικά συμφέροντα. Αν δεν υπάρχουν τέτοια δεν υπάρχουν και κράτη. Τείνουν να σβύνουν απο το χάρτη.
Και αυτο δεν είναι για καλό, αλλα μόνο για κακό. Γιατι δεν σβύνουν με την επικρατηση πανανθρώπινων αρχών, αλλά κάτω απο την πίεση της ισχύος και του σπαθιού!

reddove είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2fin5zbCzs4

δες και τα επομενα μερη

μια ενδιαφερουσα αποψη περι σημαιας (και οχι μονο) με αφορμη το καψιμο της το '95.

BK είπε...

Τα επόμενα κράτη δεν θα είναι πολυεθνικά -θα είναι πολυεθνικές.

Πολύ ενδιαφέρον το λινκ. Ο Διαμαντόπουλος είναι σπουδαίος άνθρωπος. Εδώ http://www.iospress.gr/mikro2009/mikro20090418.htm υπάρχει κι άλλο υλικό.