Τρίτη 3 Απριλίου 2007

Πασχαλοδάνειο



Ο Homo Hellenicus είναι πνιγμένος στα χρέη από τα γεννοφάσκια του.
Σκάει στο Μπουρνάζι με το τελευταίο Πεζό Ραλλί 2007, τίγκα στο ηχείο αραχτός στα μπάκετ καθίσματα από τιτανιοπολυαιθεριομαλακίνη. Βγάζει τις πλατινένιες ωτοασπίδες και χαμογελάει στον παρκαδόρο επιδεικνύοντας δυο σειρές ολόχρυσα δόντια. Ο λαιμός και τα χέρια από τις πολλές αλυσίδες θυμίζουν Σπάρτακο δεσμώτη.
Μπαίνει στο μαγαζί όλο χάρη και δυναμισμό, σαν κουτσαβάκι που βγήκε από τον μπερντέ του Καραγκιόζη. Τα βλέμματα γυρίζουν αστραπιαία πάνω του. "Καλώς το ψώνιο..."
Παραγγέλνει φρεντουτσίνο και πετάει στο τραπέζι μια κινητούμπα ειδική παραγγελία από Κριστιάν Ντιόρ. Κερνάει και όλες τις γκόμενες του μαγαζιού, ποντάροντας σε ένα ατίθασο βράδυ. Χτυπάει το κινητό: ο χρηματιστής στην άλλη άκρη. "Πούλα, πούλα!" κράζει ψαρωτικά, ως άλλος Ωνάσης.
Φεύγει μετά από 4 ώρες σκοπιάς, μόνος αλλά πάντα με στυλ.
Πρέπει να γυρίσει στο σπίτι. Περιμένει η μάνα και ένα κομμάτι παστίτσιο στο τραπέζι. Θα πέσει νωρίς στο κρεβάτι γιατι δουλεύει το πρωί. Υπάλληλος είναι λέει σε ιδιωτική εταιρεία. Διανομέας σε πιτσαρία είναι. Όμως δεν υποκύπτει στη φτώχεια του. Γεμίζει τη ζωή του με απολαύσεις -έστω δανεικές. Στην Ελλάδα λένε ότι όποιος δεν χρωστάει δεν είναι τίποτα. Ο φίλος μας το έχει πιάσει το νόημα... δεν ξέρει που χρωστάει.
Ζωή με leasing κάνει ο καημένος και οι κάρτες τον έχουν πνίξει. Να πάρει η ευχή, έρχεται και το Πάσχα... πως θα πάω διακοπές στο Πήλιο;

Εσύ πήρες Πασχαλοδάνειο φέτος;

SYNC ME @ SYNC buzz it!

6 σχόλια:

candy's τετραδιάκι είπε...

Xαχαχα βρε τοιχωρυχε δεν σε προλαβενω με τα ποστ!!!:)))

BK είπε...

Είδες για να μην έχω πολύ δουλειά στο γραφείο; Χιχιχι!!!

candy's τετραδιάκι είπε...

Mια χαρα..!!! :)))

Eγω υποτιθεται οτι πρεπει να μαζεψω τα πραγματα μου γιατι θα φυγω κι ολη την ωρα μπροστα στο νετ ειμαι με καφεδακι και τσιγαρακι χεχε:))

Aυτη ειναι ζωη!!

BK είπε...

Θα φύγεις!? Από τώρα? Εσύ είσαι προνομιούχος Candy-Candy! Εμείς τα δουλικά πρέπει να περιμένουμε την Πέμπτη για να την κάνουμε.
Άτιμο Πάσχα, άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα Τάρταρα!

candy's τετραδιάκι είπε...

Aυριο θα φυγω καλε μου:)
Θα παω στη μαμα και στον μπαμπα μιας και ειμαι νινι ακομα χιχιχιχχι:)))

Τι στεναχωριεσαι?Αφου ετσι κι αλλιως δεν δουλευεις χεχεχεχε!!
Ολο ποστακια ανεβαζεις;)

BK είπε...

Ποστάκι το ποστάκι
θα φύγει το Πασχάκι κι εγώ θα είμαι ακόμα στο γραφειάκι
με το κομπιουτεράκι...

Ουάααααααα!!!