Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Βουλευτικές Εκλογές - 16 Σεπτεμβρίου 2007

Την ερχόμενη Κυριακή καλούμαστε στις κάλπες να αναδείξουμε το νέο βουλευτικό σώμα και κατ' επέκταση τη νέα κυβέρνηση. Αυτό το "νέα" βέβαια είναι κατ' ευφημισμόν, αφού από το '56 και ύστερα οι βασικές επιλογές του εκλογικού κόμματος περιορίζονται στις εξής δυο: Καραμανλής ή Παπανδρέου;

Συνολικά 29 κόμματα διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, με 4 από αυτά να κατέρχονται με περιορισμένο ψηφοδέλτιο. Ο ισχύων εκλογικός νόμος είναι η ενισχυμένη αναλογική, η οποία ενισχύει στην ουσία τα μεγάλα κόμματα και αποκλείει τα μικρά, καθώς για να μπουν στη Βουλή πρέπει να συγκεντρώσουν το 3% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος.

Σκοπός του εκλογικού νόμου αυτού είναι να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της Βουλής, δηλαδή να αποκλειστεί η όποια δυνατότητα αληθινής Δημοκρατίας σ' αυτό τον τόπο.



Μέχρι την Κυριακή λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε:


  • Άφθονα τηλεοπτικά παράθυρα και κόντρες αοριστολογίας. Οι υπουργοί επιτέλους θα βγουν από τα γραφεία τους για χάρη του τηλεοπτικού φακού. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιτεθεί με γνώμονα το ελλειπές έργο της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θα αντεπιτεθεί ισχυριζόμενη ότι όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν κυβέρνηση δεν παρήγαγε έργο με συνέπεια να παραλάβει στάχτη. Η μικρή αντιπολίτευση θα επιτεθεί γενικά. Σ' αυτή τη χώρα ευδοκιμεί μόνο ο αντιπολιτευτικός λόγος.
  • Χαρτιά στους δρόμους υπό τη μορφή φέιγ βολάν, αφισών, ψηφοδελτίων ατάκτως ειρημένων και πλακάτ. Το ότι κάηκε η μισή Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία. Το χαρτί είναι εισαγωγής από τη Σκανδιναβία.
  • Δηλώσεις, δηλώσεις και δηλώσεις όλων των ειδών εκτός από μετάνοιας και συγχώρεσης. Το "θα" συντάσσεται αυστηρά με την πολιτική. Ο μέλλοντας δια τους λοιπούς (εμάς δηλαδή) καταργείται μέχρι νεωτέρας και απαγορεύεται δια ροπάλου.
  • Σημαιάκια, τόσα σημαιάκια που θα νομίζει κάποιος ότι η Ελληνική Σημαία άλλαξε. Γαλάζια, πράσινα, κόκκινα, μαύρα, κίτρινα, φούξια και πορτοκαλί είναι τα χρώματα που θα φορεθούν φέτος. Από του χρόνου θα κρατάμε πάλι γκρίζα.
  • Ντιμπέιτς. Οι εκλογές αποφασίζονται στις κάλπες των εταιριών δημοσκοπίσεων. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από το υπουργείο εσωτερικών. Προτείνω για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον κύριο Δημήτρη Μαύρο της MBR.
  • Πανηγύρια. Όλοι κερδίζουν στις εκλογές αυτού του τόπου. Όλοι παίρνουν τα μηνύματα του λαού. Κανένας όμως δεν απαντάει και το ραντεβού με την κάθαρση μετατίθεται για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
  • Παπαγαλάκια δεν υπάρχουν μόνο στον Αμαζόνιο. Υπάρχουν και στις γειτονιές, στις πλατείες, στα εκλογικά κέντρα και στα καφενεία. Προσοχή όμως γιατί τα εκλογικά παπαγαλάκια τσιμπάνε άσχημα.
  • Ρουσφέτια με την οκκά. Έχετε αδιόριστο γιό ή κόρη; Πασχίζετε για το μεροκάματο; Την άλλη Κυριακή μπορείτε να λύσετε όλα σας τα προβλήματα, αρκεί να ψηφίσετε τον καλύτερο πλειοδότη! Μην είστε κορόιδα, όλοι το κάνουν, άρα είναι σωστό.

"Δηλαδή τι άλλο να κάνουμε;" θα πείτε. Υπάρχουν μερικές λύσεις. Η μία είναι να μεταναστεύσουμε όλοι και να τους αφήσουμε να τρώγονται μεταξύ τους μέχρι να αλληλοεξοντωθούν και ύστερα να επιστρέψουμε. Μια άλλη είναι να περιμένουμε μήπως καούν στις πυργαγιές. Επίσης μπορούμε να επαναφέρουμε τη χούντα ή το βασιλιά. Τουλάχιστον θα έχουμε μόνο έναν για να κατηγορήσουμε για τα δεινά μας. Και υπάρχει και μια άλλη λύση, δύσκολη...

Να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Να απολογηθούμε στον εαυτό μας για όσα έχουμε υποφέρει στα χέρια των αγενών με τη θέλησή μας. Να βγούμε στους δρόμους με τ' αδέρφια μας. Να φωνάξουμε. Να φάμε ξύλο από τα ΜΑΤ. Να πάμε στις κάλπες με ήσυχη συνείδηση και να στείλουμε τους 300 του Εφιάλτη στα σπίτια τους μια και καλή. Τέλος, να ορκιστούμε ότι δεν θα αφήσουμε ξανά το πιο πολύτιμο αγαθό μας στα χέρια των επιτηδείων:

Η Δημοκρατία μας ανήκει.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

5 σχόλια:

An-Lu είπε...

Μας ανήκει;;;;;

BK είπε...

Η Δημοκρατία μας ανήκει εξ ορισμού. Αν την έχουμε απωλέσει, είναι καθήκον μας να την πάρουμε πίσω.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μου άρεσε το τελικό σύνθημα. Μας ανήκει.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Μου θυμίζετε μπάζα, χωματουργικά μπουλτόζα ή κάτι τέτοιο, εγώ πάλι πέρασα φαράγγι για να βρώ τι θα ψηφίσω!!!

BK είπε...

Ο δείμος του πολίτη είναι η απώλεια της Δημοκρατίας.