Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Η Χίλαρι φανερώνει τα κρυφά σχέδια των ΗΠΑ για το Κόσοβο!

Η Χίλαρι Κλίντον, ο σύζυγος της οποίας ενορχήστρωσε τον επί 78 ημέρες βομβαρδισμό της Σερβίας από δυνάμεις του ΝΑΤΟ το 1999, είπε για τα πρόσφατα επεισόδια στην Αμερικανική Πρεσβεία του Βελιγραδίου: "Ασφαλώς η Σερβική κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την προστασία της πρεσβείας. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θα έπρεπε να πράξουν προς αυτή την κατεύθυνση". Να της θυμήσουμε ότι το 1999 ο αντρούλης της είχε βομβαρδίσει κατά λάθος την Κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου σκοτώνοντας 3 πολίτες και τραυματίζοντας άλλους 20. Τότε άραγε δεν ίσχυε το διεθνές δίκαιο, το οποίο οι ΗΠΑ επικαλούνται μόνο όταν τους συμφέρει;
-Το παραπάνω περιστατικό δίνει ένα πρώτο στίγμα για την πολιτική που πρόκειται να ξεδιπλώσουν στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ στο προσεχές μέλλον. Έπεται συνέχεια πιο κάτω.

Η άμεση αναγνώριση του Κοσόβου από τις ΗΠΑ βρήκε απολύτως σύμφωνη την Χίλαρι. "Υποστηρίζω την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου διότι πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να προωθούμε την αναξερτησία και τη δημοκρατία στην καρδιά της Ευρώπης" είπε στο πρόσφατο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών στο Ώστιν του Τέξας.
-Ας κρατήσουμε τα λόγια της επειδή ακολουθεί βόμβα μεγατόνων!

Η "βόμβα" Κλίντον πάντως έπεσε λίγες ημέρες πριν την επίθεση στην πρεσβεία του Βελιγραδίου. Σε λόγο που έβγαλε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανεξαρτησία του Κοσόβου, η Χίλαρι αναφερόταν στο Κόσοβο ως Κοσόβα που είναι η Αλβανική ονομασία της περιοχής! "Θα επιτρέψουμε στο λαό της Κοσόβα να ζήσει επιτέλους στο ελεύθερο δημοκρατικό κράτος του. Αυτό θα επιτρέψει στην Κοσόβα και στη Σερβία να ξεχάσουν τις παλιές διαφορές τους και επιτέλους να κοιτάξουν από κοινού το μέλλον" προσθέτωντας, "Θέλω να υπογραμμίσω την ανάγκη για αποφυγή της βίας και των προκλήσεων κατά το διάστημα των επόμενων εβδομάδων".
-Η ίδια η Χίλαρι προσφωνόντας το Κόσοβο ως "Κοσόβα", δηλαδή με την Αλβανική ονομασία του, δεν προκαλεί άραγε; Οποιοσδήποτε πολιτικός αναλυτής μπορεί να το επιβεβαιώσει... ακόμα περισσότερο, τα ίδια τα γεγονότα (βλ. επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βελιγράδι).

Μάλιστα η Χίλαρι προβάλει μέσα από την καμπάνια της την ιδέα ότι το Κόσοβο είναι επιτυχημένο μοντέλο για το πως θα έπρεπε να γίνεται η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και κατηγορεί τον Μπους ότι "άργησε υπερβολικά να δώσει τη λύση".
-Αν το παράδειγμα του Κοσόβου λοιπόν για τη Χίλαρι είναι η ιδανική φόρμουλα εφαρμογής μιας επιτυχημένης εξωτερικής πολιτικής, τότε καταλαβαίνουμε τι είδους πρόεδρος των ΗΠΑ θα γινόταν. Ακριβώς ό,τι ήταν και ο Μπους για το Ιρακ.

Μετά την επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο το 1999, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κάθονταν με σταυρωμένα χέρια την ώρα που οι συμμορίες των Αλβανών είχαν εξαπολύσει μια τεράστια επιχείρηση εθνοκάθαρσης εξοντώνοντας εκατοντάδες Σέρβους, Ρομ και άλλες μειονότητες. Έκαψαν σπίτια, επιχειρήσεις και εκκλησίες αποθώντας με τη βία τους μη-Αλβανούς από την περιοχή.
-Σήμερα, το Κόσοβο είναι ένα κέντρο οργανωμένου εγκλήματος που περιλαμβάνει ναρκωτικά, όπλα και δουλεμπόριο. Αυτή είναι άραγε "η δημοκρατία" που επιθυμεί η Χίλαρι για "το κέντρο της Ευρώπης";


Και ρωτώ:
-Ποιός είναι ο ρόλος των Αλβανών στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης στα Βαλκάνια;

-Γιατί οι Αλβανοί αναφέρονται στις δυτικές περιοχές των Σκοπίων ως "Ανατολικό Κόσοβο";

-Τι κινήσεις ετοιμάζουν οι Αλβανοί των Σκοπίων (30% του συνολικού πληθυσμού) μετά την οριστική και αμετάκλητη ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου;

-Γιατί οι Αμερικάνοι προωθούν την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας;

-Ποιός είναι ο ρόλος της Ελλάδας στη νέα τάξη που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια;
Ίδωμεν...

SYNC ME @ SYNC buzz it!

7 σχόλια:

An-Lu είπε...

Φοβάμαι ότι τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν οταν θα είναι πολύ αργά για να γίνει κάτι...

BK είπε...

Αν ξεπεράσουμε τις (μικρο)πολιτικές διαφορές μας και συσπειρωθούμε, τότε τα σχέδια των ΗΠΑ δεν θα αγγίξουν την Ελλάδα. Λέμε, αν...

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα είναι ότι όλα αυτά τα έλαβε υπ' όψη του και ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ εγώ δεν τα είχα συνειδητοποιήσει (για να κατανοήσω την ανησυχία του, σε τελευταίο δημόσιο γράμμα του).

ΚΑΤΙ ήξερε ο Μίκης...

Η Αλβανία και το Κόσοβο προφανώς βολεύουν τα Αμερικανικά στρατηγικά σχέδια από πολλές απόψεις.

Πάντως η καλύτερη λύση για μας είναι η φιλία με όλους τους ξένους στη χώρα μας, η αντι-ρατσιστική πολιτική και η αποθάρρυνση κάθε κινήτρου για βία από οποιονδήποτε.

Η καλλιέργεια ξενοφοβικού κλίματος στην Ελλάδα είναι Ο,ΤΙ χειρότερο μέσα σε αυτές τις νέες συνθήκες όπου... όλα μπορούν να συμβούν.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Και προπαντός η συσπείρωση με Ευρωπαίους που αντιτίθενται σε κάθε ανακάτωμα συνόρων και όλα αυτά τα ΠΟΛΥ επικίνδυνα "παιγνίδια"...
με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ χωρίς το παραμικρό πάθος ή φανατισμό (που λειτουργεί σαν μπούμεραγκ).

Ανώνυμος είπε...

το "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών" (DPA) του Μέντουχ Θάτσι,ζήτησε από το VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, την ικανοποίηση έξι αιτημάτων που συνδέονται με την αλβανική εθνική κοινότητα και απείλησε με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό, σε περίπτωση που δεν εισακουστεί.
Συγκεκριμένα, το DPA, όπως ανακοίνωσε, ζήτησε:
- την ψήφιση νόμου για την κοινωνική αποκατάσταση των πρώην αγωνιστών του UCK, οι οποίοι το 2001 ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ, οι οποίες έληξαν με την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας

- την ψήφιση νόμου για την αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας σε θεσμικό επίπεδο

- την άμεση αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ

- την αύξηση του αριθμού των Αλβανών στη δημόσια διοίκηση στην ΠΓΔΜ

- τη διευθέτηση του ζητήματος της χρησιμοποίησης του αλβανικού εθνικού συμβόλου (το οποίο ταυτίζεται με την αλβανική σημαία και χρησιμοποιείται από τους Αλβανούς απανταχού στον κόσμο)

- το κλείσιμο της υπόθεσης των τεσσάρων υποθέσεων που ερευνούσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία-ICTY- (πρόκειται για τέσσερις υποθέσεις για τις οποίες υπήρξαν υποψίες για διάπραξη εγκλημάτων από την πλευρά των αγωνιστών του UCK στις συγκρούσεις του 2001. Τις υποθέσεις αυτές εξερεύνησε το ICTY και αφού διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων, τις επέστρεψε, πριν μερικές ημέρες, στην αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών της ΠΓΔΜ. Οι τελευταίες δεν έχουν ακόμη γνωστοποιήσει αν θα ασκήσουν διώξεις για τις υποθέσεις αυτές ή όχι).
Το DPA ζήτησε από τον πρωθυπουργό, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, τα έξι αυτά αιτήματα να διευθετηθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι από τις 2 έως τις 4 Απριλίου(!),ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιβάλλει το βέτο και επισήμως! "Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός, κ. Γκρούεφσκι, δεν δείξει ετοιμότητα για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, τότε τις επόμενες ημέρες, το DPA θα αναγκαστεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον κυβερνητικό συνασπισμό", αναφέρεται ακόμη σε σχετική ανακοίνωση από το κόμμα του Μέντουχ Θάτσι.
Σε περίπτωση που το DPA αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, τότε η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι θα απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο Μέντουχ Θάτσι, είχε απειλήσει και τον περασμένο Ιούνιο ότι θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, λόγω διαφωνιών με τον κ. Γκρούεφσκι για τον χειρισμό θεμάτων που αφορούν τη θέση και τα δικαιώματα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει στην πραγματοποίηση των απειλών αυτών.
Είναι προφανές πως τα αιτήματα,με τον τρόπο που διατυπώνονται,δεν είναι δυνατόν ποτέ να γίνουν δεκτά απ΄την κυβέρνηση Γκρουέφσκι.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Τα συμφέροντα των Αμερικανών μέσα και έξω από τη βάση τους Campsteel στο Κόσοβο είναι παραοικονομία και διαφθορά συνειδήσεων στους γνωστους τομείς.Αναφέρονται οι ίδιοι (αναφέρομαι αε αμερικάνικες πηγές)σε εκτενή λαθρεμπορία σκληρων ναρκωτικών ,τζόγου, γυναικών και άλλων μαφιόζικων δραστηριοτήτων.Το κακό είναι ότι χρησιμοποιούνται τα σύνορα με τη χώρα μας και εκμαυλίζονται "παρασυρόμενα" τα ντόπια νταβατζόπουλα....

BK είπε...

Δυστυχώς ο dionysos έχει δίκιο. Όταν η κοινή λογική απουσιάζει, τότε βασιλεύει η ασυναρτησία. Μάλιστα η τηλεόραση έχει γίνει πομπός και αναμεταδότης ακραίων απόψεων, επικίνδυνων που μυρίζουν φασισμό. Εχθρός δεν είναι οι γείτονές μας αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων μερικών από αυτών, που προσπαθούν να φέρουν σε σύγκρουση τους λαούς. Οι άνθρωποι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους -οι πολιτικοί έχουν. Ελπίζω να μην κυριαρχήσουν οι φασιστικές μειονότητες εκατέροθεν...