Τρίτη 20 Μαρτίου 2007

Ο Σάββας Τσιτουρίδης στο στόχαστρο... ξανά

Στην απαγόρευση τοποθέτησης αποθεματικών των ταμείων σε παράγωγα ομολόγων και άλλα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλού κινδύνου προχωρούν τα Υπουργεία Οικονομικών και Απασχόλησης. Όπως δήλωσαν οι υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης και Σάββας Τσιτουρίδης, αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών σήμερα το πρωί, η απόφαση αυτή θα ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου που διέπει την επενδυτική συμπεριφορά των ταμείων.

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπάλληλων, Αγάπιος Σημαιοφορίδης μετά την υπόθεση που ανέκυψε με τη διαχείριση των αποθεματικών του ταμείου. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Υπουργό Απασχόλησης ο οποίος το πρωί -προχωρώντας στην αντεπίθεση-υπέβαλε μήνυση και αγωγή για τις εναντίον του αιχμές από την εφημερίδα "Ο κόσμος του Επενδυτή". Πλήρη στήριξη στο Σάββα Τσιτουρίδη παρέχει η κυβέρνηση όσον αφορά στους χειρισμούς του για την υπόθεση ενώ δόθηκε εντολή να γίνουν έλεγχοι και σε άλλα ταμεία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν στις καταγγελίες τους για λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων και μιλούν για τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

Είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που ο Σάββας Τσιτουρίδης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η μετεγγραφή του φοιτητή γιου του, η υπόθεση των κουμπάρων της ΜΕΒΓΑΛ, η υπόθεση Βαρθολομαίου και τώρα το σκάνδαλο με τη χρηματιστηριακή Ακρόπολις έχουν καταπονήσει δραματικά την εικόνα του.

Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα! Δεν είναι δα και βολικό να τραβάει κάποιο πολιτικό πρόσωπο το σκάνδαλο σαν μαγνήτης, ειδικά λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές.
Ελπίζουμε να βγει ψυχικά αλώβητος από αυτόν τον κυκεώνα λασπολογίας, ώστε επάξια να καθίσει ξανά στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων και να μας εκπροσωπήσει με την ίδια επιτυχία, με το ίδιο ηθικό σθένος, με την αμείωτη πίστη για το αποτέλεσμα και την αυταπάρνηση που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: