Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007

Η Ελλάδα ενάντια στη ΦαλαινοθηρίαΜπορεί να μην υπάρχουν φάλαινες στις Ελληνικές θάλασσες, όμως στα νερά μας φιλοξενούνται πολλά είδη των οποίων οι ζωές είναι παράλληλες με αυτές των φαλαινών. Τουλάχιστον ας ευαισθητοποιηθούμε από αυτό...

Ευχαριστώ την magicasland για την υπενθύμιση.

SYNC ME @ SYNC buzz it!

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεδηλωμένη από την αρχή η συμπαράστασή μου. Καλημέρα.

Toixorixos είπε...

Καλημέρα και σε σένα.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος ότι δεν υπάρχουν φάλαινες στην Ελλάδα. Πριν μερικά χρόνια (5-6 αν θυμάμε καλά), οι επιβάτες του καταμαράν Δωδεκάνησος Εξπρές που εκτελούσε το δρομολόγιο Καστελόριζο - Ρόδος, είδαν στα μισά περίπου της διαδρομής μια φάλαινα φυσητήρα. Ο καπετάνιος έκανε μια βόλτα γύρω της σε απόσταση περίπου 100 μέτρων και την φωτογράφησε. Αργότερα, ειδικοί επιστήμονες μου είπαν ότι έχουν παρατηρηθεί φάλαινες και άλλες φορές στις Ελληνικές θάλασσας, αλλά παραμένει πάντα ένα σπάνιο φαινόμενο.

neolaia.gr είπε...

Ναι, ναι το συγκεκριμένο γεγονός το έχω ακούσει και εγώ. Το νόημα όμως, έχουμε δεν έχουμε φάλαινες, είναι ότι πρεπει η Ελλάδα να είναι απέναντι στη φαλαινοθηρία!!
Μπραβο στην όλη προσπάθεια!!!
nmpardakis

Toixorixos είπε...

Φάλαινες στο Αιγαίο; Να και κάτι που άξιζε να δω αλλά το έχασα...

magica είπε...

Η Ελλάδα είναι επίσημα το 75ο μέλος της Επιτροπής Φαλαινοθηρίας. Ευχαριστούμε τα ιστολόγια που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.

http://www.iwcoffice.org/commission/members.htm